Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Prvi koraki v svet vertikale

Vaje in nasveti za uspešno plezanje
Vili Guček
Prvi koraki v svet vertikale
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Sidarta
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-6027-55-7
Fotografije Melita Rozina, ... [et al.]

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 15 cm
290 g
92 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tisto, kar dobre plezalce loči od ostalih, so slog, eleganca in lahkota, s katero premagujemo ovire. Večina se jih v plezališčih ukvarja predvsem s premagovanjem lastnega dometa težav, le redkim pa se zdi pomembno, kako so smer splezali. Gučkova knjiga ne vsebuje načrtov treningov in vaj za moč, ampak razlaga principe racionalnega in pravilnega gibanja v steni, opozarja na napake in svetuje/namigne, kako jih odpraviti.

Knjigo bi moral prebrati vsak začetnik, preden se navzame napak, ki jih je kasneje težko odpraviti. Najbolj pa bodo presenečeni tisti, ki mislijo, da že vse obvladajo, pa bodo odkrili, koliko več se da splezati z isto močjo in boljšo tehniko.

“Edini plezalni priročnik v slovenščini, ki se ukvarja predvsem z bistvom plezanja – gibanjem. Priporočljiv tako za tiste, ki menijo, da so premalo močni, kot tiste, ki se zavedajo, da so preveč močni!” - Andrej Grmovšek

“Vsebina knjige je simpatično vodilo k uspešnejšemu in racionalnejšemu plezanju. Avtor je strnil načine plezalnega gibanja v jasen, slikovit in uporaben okvir, ki ga lahko vsak posameznik izvaja sam. To ni »klasična« knjiga o treningu moči prstov, rok, ramenskega obroča … Je knjiga po mojem okusu, osredotočena na tehniko plezanja, ravnotežje …, ki tudi šibkejšemu plezalcu omogoča plezanje na visoki ravni.” - Aljoša Grom

Recenzija Bukla

Izšla je nova in dopolnjena izdaja legendarnega plezalnega priročnika Prvi koraki v svet vertikale, v katerem se Vili Guček posveča tistim, ki prvič pokukajo med plezalne stene. V priročniku so tako predstavljene osnovne plezalne prvine, tehnike in nasveti za odpravljanje napak, ki se pogosto lahko pripetijo začetnikom in vplivajo na njihovo plezalno tehniko pri kasnejšem obiskovanju plezalnih sten. Ko osvojite vse plezalne tehnike in začnete iskati nove ideje in destinacije za plezanje v Sloveniji, pa vam bo prav gotovo koristila nova izdaja vodnika po slovenskih plezalnih poteh Slovenija; športnoplezalni ­vodnik. Leta 1994 je izšel prvi vodnik po domačih plezališčih, takrat jih je bilo zgolj 38, sedaj pa se je številka povzpela na 107. V pričujoči izdaji je tako podanih vsega skupaj več kot 5000 smeri plezanja po naših plezališčih, vse pa so tudi dobro varovane in ustrezno opremljene. Vsa plezališča so poleg slovenščine predstavljena tudi za tuje plezalce v angleškem, nemškem in italijanskem jeziku. Navdušencem zato ne bo zmanjkalo idej za nove plezalne dogodivščine, vendar – ne pozabite na varnost! 

Nika Hranjec, Bukla 173–174

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...