Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Slovenija

Športnoplezalni vodnik
Slovenija
34,90 € 34,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,05 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Sidarta
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-7200-00-3
Fotografije Janez Skok, ... [et al.]
Risbe Danilo Cedilnik – Den
Urejanje Janez Skok, ... [et al.]

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 19 cm
1.300 g
634 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Osma dopolnjena in razširjena izdaja.

Od leta 1994, ko je prvič izšel vodnik po slovenskih plezališčih, se je število plezališč od pionirskih 38 povzpelo na sedanjih 107. V 8., dopolnjeni in razširjeni izdaji je zajetih preko 5700 smeri, skorajda brez izjeme dobro opremljenih in zavarovanih.
Z izdatno pomočjo in sodelovanjem lokalnih plezalcev in poznavalcev je pričujoča izdaja korenito posodobljena in usklajena s stanjem na terenu. Dodanih je bilo 9 novih plezališč: Gabrska peč, Mešenik, Pezarca, Povčeno, Malič, Damelj, Ter, Jankovec, Celjski grad in nov sektor Poglejska cerkev v Gorjah. Povsod tam, kjer smo menili, da fotografija lahko olajša iskanje smeri, smo skice zamenjali s fotografijo. Vendar vrhunski akvareli himalajca, alpinista in slikarja Danila Cedilnika – Dena ostajajo naš zaščitni znak.

Podatkom o plezališču so dodana opozorila, povezana s plezališčem in dostopom do njega, ter skica ali zemljevid dostopa z GPS koordinatami parkirišč in QR kodo.

Recenzija Bukla

Izšla je nova in dopolnjena izdaja legendarnega plezalnega priročnika Prvi koraki v svet vertikale, v katerem se Vili Guček posveča tistim, ki prvič pokukajo med plezalne stene. V priročniku so tako predstavljene osnovne plezalne prvine, tehnike in nasveti za odpravljanje napak, ki se pogosto lahko pripetijo začetnikom in vplivajo na njihovo plezalno tehniko pri kasnejšem obiskovanju plezalnih sten. Ko osvojite vse plezalne tehnike in začnete iskati nove ideje in destinacije za plezanje v Sloveniji, pa vam bo prav gotovo koristila nova izdaja vodnika po slovenskih plezalnih poteh Slovenija; športnoplezalni ­vodnik. Leta 1994 je izšel prvi vodnik po domačih plezališčih, takrat jih je bilo zgolj 38, sedaj pa se je številka povzpela na 107. V pričujoči izdaji je tako podanih vsega skupaj več kot 5000 smeri plezanja po naših plezališčih, vse pa so tudi dobro varovane in ustrezno opremljene. Vsa plezališča so poleg slovenščine predstavljena tudi za tuje plezalce v angleškem, nemškem in italijanskem jeziku. Navdušencem zato ne bo zmanjkalo idej za nove plezalne dogodivščine, vendar – ne pozabite na varnost! 

Nika Hranjec, Bukla 173–174

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...