Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Tipanje v neznanem

Vladimir Habjan
Tipanje v neznanem

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Planinska zveza Slovenije
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-6870-56-6
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Spremna beseda Miran Hladnik

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
24,5 x 17 cm
520 g
176 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vladimir Habjan, izkušen gornik, alpinist, gorski reševalec in urednik Planinskega vestnika, nas ponovno navdušuje z zbirko zgodb Tipanje v neznanem. Tokrat s kar 16 zgodbami raznoterih dogodivščin in prigod. Od Kamniških gora, ki mu kot Kamničanu, dobesedno ležijo na pragu, do oddaljenejših alpskih tur. In za nameček še vtisi japonskih vzponov.

Ja, Vladimir Habjan gore res pozna. Da dobro piše smo se pa tudi že prepričali s prebiranjem njegovih številnih predhodnih del.

Zgodbe izpisujejo pustolovsko dimenzijo gorniškega in plezalskega doživetja brezpotij, ki avtorja tako zelo privlačijo. Ta privlačnost pa je nalezljiva - svoje planinske tovariše je že okužil. S prebiranjem Tipanj v neznanem, lahko okuži tudi vas. Zgodbe lahko namreč berete kot zgodbe, a prave ljubitelje vzpetega sveta bodo ob prebiranju zasrbeli predvsem podplati.

Recenzija Bukla

Vladimir Habjan s planinskim imenom Haubi je že več kot dve desetletji eden od srčnih delov slovenske planinske publicistične srenje. Dolgoletni urednik Planinskega vestnika, (so)avtor mnogih planinskih vodnikov, denimo Brezpotja in Alpe brez meja, pa knjig o gorah, ki so leposlovnega (Čez rob) ali pa izpovednega značaja (Živeti z gorami), je v tem času ustvaril zavidljiv opus planinskih knjig. Tipanje v neznanem je več kot primeren naslov njegove nove izpovedne knjige, v kateri bralec dobi serijo gorskih pustolovščin, ki jih je v zadnjem obdobju opravil Habjan s svojo družino in prijatelji. Druženje, raziskovanje neznanih gorskih terenov in odkrivanja novih brezpotij, vznemirjenje pri iskanju svežih pristopov, na katerih se sooča tudi s svojimi omejitvami, iskanje novih obrazov gora in radovedno odkrivanje vrhov, na katerih je prvič, ali pa je bil že mnogokrat, to so zaščitni znaki Habjanovega pisanja, ki nas v tej knjigi popelje od domačih vrhov, vključno z njemu najbolj ljubo goro Kamniško-Savinjskih Alp Jezersko Kočno, pa vse do Japonske, kamor sta šla s sinom obiskat hčerko, ki tam študira, a sta se seveda morala odzvati tudi klicu tamkajšnjih gora. Izvirne potopisne zgodbe s poudarjeno osebno noto, ki navdihujejo in vabijo v gorski svet.

Samo Rugelj, Bukla 158

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...