Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Tekma za življenje

Ruth E. Heidrich
Tekma za življenje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Planet
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-93393-5-0
Naslov izvirnika A Race for Life
Leto izdaje izvirnika 2000
Prevod Svetlana Kodrič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15 cm
320 g
206 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje
biografije in spomini

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ruth Heidrich so sredi njenih štiridesetih let odkrili raka dojke. Po zdravljenju je spoznala, da se mora spopasti z izzivom, kako ostati zdrava. Odločila se je, da se bo udeležila izredno napornega triatlona ironman, preizkusa vzdržljivosti, ki zajema 3,8-kilometrsko plavanje, 180-kilometrsko kolesarjenje in 42-kilometrski maraton. V ta namen in zato, da se rak ne bi ponovil, je prenehala uživati živalske proizvode in zavzela pozitiven odnos do življenja, v vseh pogledih odločena, da bo pri tem vztrajala.

Dvajset let pozneje Heidrichova še vedno teče, še vedno nima raka in ima še vedno pozitiven odnos do življenja. To je njena zgodba. V njej opisuje svojo borbo z rakom, zdravilno prehrano in zadovoljstvo, ki ga prinaša udeleževanje na najzahtevnejših tekmovanjih na svetu. Pokaže vam, kako poskrbeti za boljše zdravje, bolj pozitiven odnos in kako se pripraviti do sprememb.

Recenzija Bukla

Ko so dr. Ruth Heidrich sredi njenih štiridesetih let odkrili raka na dojki, je bila ob tem šokirana, saj se je štela za aktivno in športno žensko (tekla je tudi maratone) z dobrimi geni (njeni bližnji predniki so doživeli tudi po devetdeset let). Kmalu po tem je v časopisu opazila oglas, ki je pozival k sodelovanju pri izvajanju študije o ugotavljanju koristi prehrane pri zdravljenju raka. To jo je spodbudilo, da je povsem zamenjala koncept svojega prehranjevanja, postala je namreč veganka, hkrati pa se je začela ukvarjati z ekstremnimi vztrajnostnimi preizkušnjami, kot je triatlon, v katerem je potem dosegla izjemne uspehe. Bolezen kot razlog za spremembo življenjskega sloga.

Samo Rugelj, Bukla 101-102

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...