Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kako postaneš šampion

Judit Polgar
Kako postaneš šampion Novo
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Vida
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-96423-5-1
Naslov izvirnika Legyél te is bajnok!
Ilustracije Tamás Czuder, Edina Fazekas
Prevod Nina Ambrožič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18,5 x 22 cm
590 g
240 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prisluhnimo šahovskim napotkom Judit Polgár. Kot najmlajša velemojstrica in najuspešnejša šahistka v zgodovini v knjigi mladim bralcem in njihovim mentorjem razgrne svoj pogled na šah, razkrije svoje najljubše taktike in zaupa svoje izkušnje. Nazorna knjiga, ki nam pomaga raziskovati čarobni svet šaha. Postani šampion tudi ti!

»Poglavja sem sestavila tako, da si logično sledijo in se tako tvoje znanje gradi kot piramida. Na začetku vsakega poglavja na praktičnih primerih razložim šahovsko teorijo, nato pa v osebnih zgodbah pripovedujem o tem, kako sem kot otrok uporabljala osnove teorije. Najpomembnejše napotke s tabo delim v oblačkih, da jih ob pripravah na tekmovanje zlahka najdeš. Svoje novopridobljeno znanje lahko preveriš na koncu vsakega poglavja.« (Judit Polgar)

O avtorici:

Judit Polgár v šahovskem svetu velja za edinstven fenomen. Leta 1991 je pri 15 letih osvojila naslov mednarodne velemojstrice, s čimer je izboljšala rekord legendarnega Bobbyja Fischerja in postala najmlajša velemojstrica vseh časov. Do leta 2004 je Polgár napredovala na 8. mesto absolutne svetovne lestvice. Polgár je na mednarodnih tekmovanjih premagala enajst od skupno dvajsetih svetovnih prvakov v šahovski zgodovini, npr. Borisa Spaskega, Anatolija Karpova, Garija Kasparova, Viswanathana Ananda in Magnusa Carlsena. Po šahovski olimpijadi v Tromsøju leta 2014 je šahovsko uro postavila na stran, tako v dobesednem kot v prenesenem pomenu. Zdaj se posveča družini, mednarodni promociji športa, pisanju knjig in Fundaciji Judit Polgár. Ena izmed najpomembnejših zmag šahovske šampionke, ki je večino svoje kariere igrala z moškimi nasprotniki, je zagotovo ta, da je s svojo edinstveno igro premagovala meje med spoloma. Postala je simbol ženskega opolnomočenja in preseganja spolnih stereotipov, svoje delovanje pa je nadgradila z neprofitnim podjetjem Judit Polgar Chess Fundation, ki spodbuja izobraževanje, vseživljenjsko učenje ter razvoj ustvarjalnosti, talentov in spretnosti. Polgár verjame, da je njena zgodba lahko navdih za dekleta po vsem svetu kot primer vztrajnosti, doseganja in preseganja ciljev. Ko so jo Združeni narodi leta 2016 povabili, naj kot prva Evropejka postane članica »Ekipe UN WOMEN Planet 50-50« in zastopa ženske v mednarodnem družbenem življenju, je z veseljem sprejela povabilo. Leta 2018 je postala častna podpredsednica Mednarodne šahovske zveze in delala kot strokovna komentatorka na velikih mednarodnih turnirjih ter svetovnih prvenstvih.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...