Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kolesarjenje pod streho

Kako najbolje izkoristiti kolesarjenje v zaprtih prostorih, pametne trenažerje, tečaje in aplikacije
Joe Friel, Jim Rutberg
Kolesarjenje pod streho
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Aktivni mediji
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-95552-0-0
Naslov izvirnika Ride inside
Leto izdaje izvirnika 2020
Prevod Jolanda Blokar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 15,5 cm
570 g
271 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kolesarjenje v zaprtih prostorih in e-dirkanje se je strmo povzpelo na začetku leta 2020, ko nas je globalna pandemija prisilila, da smo ostali doma in tako upočasnili širjenje virusa. Sledile so odpovedi prireditev na prostem, od lokalnih skupinskih voženj do profesionalnih kolesarskih dirk.
Ni trajalo dolgo, da so kolesarji in organizatorji začeli prirejati svoje navidezne dirke na različnih platformah. Čeprav so trenažerji in sobna kolesa v fitnesih prisotni že desetletja, se je nova revolucija kolesarjenja v zaprtih prostorih začela z razvojem pametnih trenažerjev. Okorne trenažerje so zamenjale naprave, ki lahko spremljajo in nadzorujejo upor, ki ga čuti kolesar, dodajajo se možnosti zavijanje in simulacija vzpenjanja in spuščanja. Z urejenimi spletnimi povezavami so različne platforme vzpostavile navidezna družabna okolja. S povezovanjem kolesarjev s celega sveta so omogočene skupinske vožnje v navideznih svetovih. Težaško samotno vrtenje na glasnem trenažerju pa je vse bolj oddaljen spomin.
Avtor, izkušeni trener Joe Friel, v tej knjigi ne gradi gradov v oblakih. Namesto tega predstavi vse, kar morate vedeti, da boste od kolesarjenja v zaprtih prostorih imeli kar največ in da boste v njem tudi uživali. Kot trenerju mu je jasno, da je tehnološki napredek v kolesarjenju na trenažerju v zadnjih 10 letih nekoč drugorazredno možnost povzdignil v osnovno orodje, ki lahko ponudi številne prednosti pred treningi zunaj.

Recenzija Bukla

Pandemija je pri mnogih rekreativnih, a tudi tekmovalnih športih povzročila revolucijo, kar velja tudi za navidezno kolesarsko dirkanje, ki ga s pomočjo ustrezne tehnologije lahko izvajamo kar doma, to pa bo v prihodnosti gotovo še pridobilo na pomenu. Govori se, da bi e-kolesarske dirke lahko postale celo olimpijski šport. Tudi v profesionalnem kolesarstvu so se dirke znašle v težavah, saj morajo za sponzorje tekmovati z drugimi športi, stroški organizacije profesionalne dirke pa so ogromni in še naraščajo, zato se e-dirke kažejo kot priročna alternativa. V knjigi Kolesarjenje pod streho avtorja predstavita vse, kar morate vedeti, da boste imeli od kolesarjenja v zaprtih prostorih kar največ in da boste v njem tudi uživali. Odgovorita tudi na ključna vprašanja o kolesarjenju v zaprtih prostorih, recimo naslednja: Kako združiti notranjo pripravljenost z zunanjo? Ali obstajajo psihološke razlike med kolesarjenjem v zaprtih prostorih in na prostem? Kakšno opremo in tehnologijo potrebujete, da začnete kolesariti v zaprtih prostorih? Kako uredite prostor za trening doma? Kako namensko združite notranji trening z dirkami na prostem in drugimi prireditvami? Naj bo vaš trening v zaprtem prostoru načrtovan drugače od vožnje na prostem? Kako se vključite v navidezne skupinske vožnje ali e-tekmovanja? Uporaben priročnik za kolesarjenje v 21. stoletju!

Samo Rugelj, Bukla 163

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...