Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Brez sladkorja

40 dnevni izziv
Hannah Frey
Brez sladkorja
22,98 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5522-5
Naslov izvirnika Zuckerfrei
Podnaslov izvirnika Die 40 Tage-Challenge
Leto izdaje izvirnika 2017
Fotografije Maria Brinkop, Franzi Schädel
Prevod Maja Prevolnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 18,5 cm
480 g
144 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

40 dni popolnoma brez sladkorja - resno?

Brez panike! Avtorici te knjige, Hannah Frey, je to uspelo in tudi vam bo. Spoznali boste, kako se lahko izognete sladkornim pastem in kako lahko s slastnimi recepti ter veliko mero veselja zakorakate v bolj zdravo življenje brez sladkorja. Kajti življenje brez sladkorja ni polno odrekanja, temveč je čudovitejše in polnejše.

Kaj torej lahko jeste? Izziv je razdeljen na dve fazi. V vsaki so živila, ki jih morate uživati ali pa izločiti. Primerne recepte najdete v knjigi.

Naj ta izziv postane vaš projekt. Napovejte sladkorju vojno in svoje izkušnje delite s prijatelji na družbenih omrežjih. Izziv je priložnost, da se spremenimo!

o avtorici

Hannah Frey je strokovnjakinja za zdravje in prehrano, blogerka o zdravi hrani in avtorica kuharskih knjig. Od leta 2011 se prehranjuje po načelih čistega prehranjevanja (clean eating) in piše o tem.

Recenzija Bukla

Uspešna nemška blogerka, sicer promotorka čistega prehranjevanja (»clean eat­ing«), je tista strokovnjakinja za zdravje in prehrano, ki je prepričana, da je pri prehranjevanju najpomembneje imeti zdrav in razumen odnos do sladkorja in njegovo uživanje zlepa ali zgrda trajno zmanjšati. Njeni projekti »zucker-frei« (brez sladkorja) in »gesund leben« (zdravo življenje) imajo gromozanski odziv na družbenih omrežjih in samo vprašanje časa je bilo, kdaj jih bo predstavila v knjižni obliki. Trendov­sko oblikovan priročnik najprej opozori na že znane težave pretiranega uživanja sladkorja, od porušenega črevesnega ravnovesja, kariesa, raznih metabolnih sindromov, do zasvojenosti in čustvenega nažiranja. Ko problem razsvetli v celoti, pa preskoči naravnost na recepte, zdrave omlete, kruh, solate, enolončnice, narastke in napitke, ki jim v začetku odvajanja lahko dodate sicer nekaj alternativnih sladil, vendar predlaga, da jih v drugi fazi 40-dnevnega izziva povsem opustite. Vsak izziv je priložnost, da se spremenimo. Morda lahko še pred začetkom pomladi skupaj z avtorico napoveste vojno sladkorju.

Renate Rugelj, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...