Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kako preživeti v toksičnih časih?

Sezonski vodnik za zdravo življenje
Jenny Goodman
Kako preživeti v toksičnih časih?
28,90 € 28,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,87 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Vida
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-95485-0-9
Naslov izvirnika Staying alive in toxic times
Podnaslov izvirnika A seasonal guide to lifelong health
Leto izdaje izvirnika 2020
Prevod Iza Lucija Korošec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 15,5 cm
300 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Razstrupljanje poznamo že nekaj tisočletij, saj so ljudje že v starih časih čistili telo in duha. Pomembno je, da se zavedate izogibate okoljskim strupom, hkrati pa pazite tudi na prehrano in zmanjšate vnos večkrat predelane hrane.

Dr. Jenny Goodman nam s priročnikom Kako preživeti v toksičnih časih? pokaže, kako poskrbeti za svoj imunski sistem in se izogniti pastem in obremenitvam onesnaženega okolja.

V 21. stoletju nas strupi spremljajo na vsakem koraku: v stanovanju, na sprehodu, v parku, na delovnem mestu, na poti, v kopalnici in na krožniku. Niti ne zavedamo se, kako velik vpliv imajo toksične snovi, ki nas obdajajo in jih skoraj neopazno redno vnašamo v telo, na naše zdravje in dobro počutje.

Poleg toksinov se bomo dotaknili tudi vprašanja prehrane. Še vedno se namreč poraja vprašanje, kako jesti. Naj bomo: Vegani? Vegetarijanci? Pesketarijanci? Mesojedci? Frutarijanci? Presnojedci? Bodite sezonski in poslušajte svoje telo!

 

Ta priročnik vam ponuja odgovore na vprašanja:

Katera dopolnila potrebuje telo za optimalno delovanje?
Kako se upreti uč­inkom onesnaževanja na svoje telo?
Kakšen nač­in prehrane bi bil po vaši meri?
Kaj v resnici deluje pri razstrupljanju telesa?
Kako se izogniti sezonskim zdravstvenim tveganjem, kot so onesnaženje v zaprtih prostorih, seneni nahod in sezonska afektivna motnja?

Recenzija Bukla

Ne glede na to, s čim se prehranjujemo, so se sestavine, ki smo jih v svoje telo vnesli s hrano, v zadnjih desetletjih bistveno spremenile. V mnogih prehranskih izdelkih, bodisi sadju in zelenjavi ali pa mesu, je vse več toksičnih spojin, ki se zaradi različnih človekovih (onesnaževalnih) aktivnosti nahajajo v okolju, potem pa skozi prehransko verigo in presnovne procese pristajajo tudi v naših telesih (vsebnost škod­ljivih substanc je denimo pri ribah večja sorazmerno z njihovo velikostjo, saj se toksini postopoma kumulirajo). Jenny Goldman je britanska zdravnica, dolgoletna predavateljica in nutricionistka, specializirana za prehransko in okoljsko medicino, ki v svoji knjigi Kako preživeti v toksičnih časih? iz leta 2020 na zdravo človekovo prehranjevanje pogleda na izviren način, torej v luči letnih časov ter (pre)hrane, ki bi jo morali vnašati tudi glede na tisto, kar nam je naravno na voljo v posameznem letnem času. Avtorica se letnega koledarskega cikla in posledičnega prehranjevanja loti celovito, opozarja tudi na druge s hrano povezane aktivnosti, ki jih je treba upoštevati glede na letni čas, opozarja pa tudi na prisotnost strupenih substanc, ki jih nevede vnašamo v telo: pozimi moramo skrbeti za vnos vitaminov, se bolj prepustiti splošni hibernaciji in se izogibati dietam, spomladi je treba sistematično poskrbeti za čiščenje črevesja, poleti načrtno in poudarjeno uživati presno hrano, jeseni pa vnašati več sadja ter skrbeti za ohranjanje visoke stopnje imunskega sistema. V nadaljevanju avtorica koledarsko strukturo prehranske logike razširi še na človekov življenjski cikel ter še v tem kontekstu poudarja, kakšen tip prehrane je ključen v posameznem življenjskem obdobju. Uporabna in izvirna knjiga!

Samo Rugelj, Bukla 163

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...