Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Joga za nosečnice

Jogijski priročnik za varno in aktivno nosečnost
Ana Kersnik Žvab
Joga za nosečnice

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Devayani Yoga & Dance Lifestyle
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-283-487-6
Fotografije Anže Kacin, Sonata Photographica
Urejanje Zdenka Kersnik, Ana Kersnik Žvab

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 16,5 cm
420 g
168 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
družina, vzgoja in izobraževanje
šport in zdravje > rekreacija

Povej naprej

O knjigi

Joga za nosečnice je jogijski priročnik, ki je namenjen bodočim mamicam, da bodo lahko svojo nosečnost preživele aktivno in tudi varno. V priročniku so bogato opisane asane - telesni položaji, da lahko nosečnice izvajajo vadbo joge kar doma.

Knjiga Joga za nosečnice je prvovrstni priročnik, ki poleg vaj vsebuje tudi dihalne tehnike, tehnike sproščanja, informacije o meditaciji med nosečnostjo in še mnogo več. Prikaz vaj je popestren z več kot 100 profesionalnimi in barvnimi fotografijami, ki zagotavljajo varno in natančno izvedbo. Pripis navodil, opomb in pozitivnih učinkov. Preko jogijske filozofije in mojih osebnih izkušenj- kot mamica in jogistka, želim s knjigo pomagati čim več bodočim mamicam, da bodo svojo nosečnost preživele čim lepše in aktivno.

Recenzija Bukla

Priznana domača vaditeljica aerobike, pilatesa, plesalka in inštruktorica joge je šele v vlogi mamice ugotovila, da na temo ohranjanja vitalnosti (psihične in fizične) v času nosečnosti ni dovolj uporabnega gradiva, zato je del svojih izkušenj in znanja zbrala in uredila v lično oblikovan jogijski priročnik za nosečnice. Avtorica se zaveda, da joga kot starodavna znanost z dihalnimi vajami, telesnimi položaji in tehnikami za umiritev misli lahko pripomore tudi k telesni in duševni uravnoteženosti nosečnic, ki pa se morajo vadbe lotiti premišljeno. Priročnik zato začne s teoretičnim uvodom, ki se kmalu nadaljuje s primeri telesnih položajev, asan. Vse vaje so najprej opisane in ocenjene s stopnjo težavnosti, kasneje pa strukturirane po trimesečjih, saj se določene vaje v določenih fazah nosečnosti ne smejo izvajati. Začetni in končni položaj vsake vaje sta prikazana na fotografijah, ki omogočajo lažjo predstavo. V zadnjem delu pa so predstavljene tudi dihalne tehnike (pranajama) in tehnike sproščanja (savasana) ter meditacija. Za boljše razumevanje in lažjo uporabo priročnika so na koncu dodani tudi odgovori na najbolj pogosta vprašanja in mnenja strokovnjakov.

Renate Rugelj, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...