Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Otroške bolezni

Ursula Keicher
Otroške bolezni
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Narava
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6893-83-1
Naslov izvirnika Kinderkrankheiten
Prevod in priredba Jurij Kurillo

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 18 cm
710 g
192 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
naravoslovje > medicina

Povej naprej

O knjigi

Najboljše iz šolske medicine in naravnega zdravilstva! Zagotovo to poznate: otrok dobi nenadno vročino, boli ga trebušček ali pa zaradi dražečega kašlja ne more zaspati. Je nedelja zvečer – kaj storiti? Pričujoči, velikokrat preverjeni svetovalec, ki ga je napisala izkušena otroška zdravnica in mati, ponuja koristne nasvete in pomoč pri najpogostejših obolenjih otrok do 12. leta.

- Kaj je narobe z našim otrokom? Diagnostične razpredelnice vas hitro popeljejo od simptoma do možnih vzrokov in obolenj.
- Kaj lahko storite sami? Izvedeli boste, kako lahko pomagate svojemu otroku s preskušenimi domačimi in naravnimi zdravili.
- Ali moramo k zdravniku? Dobili boste jasne nasvete, kdaj morate obiskati zdravnika in kaj bo ta storil.
- Kako lahko to preprečimo? Spoznali boste preproste in učinkovite preventivne ukrepe.
- Kaj naj storimo v nujnem primeru? Posebno poglavje govori o vsem, kar morate vedeti o prvi pomoči pri dojenčkih in večjih otrocih.

Izčrpen Servisni del vsebuje odgovore na pogosta vprašanja staršev. Vsebuje tudi navodila za preventivne preglede in cepljenja ter priporočila za hišno lekarno in nasvete za potovanja z otroki.

Naš prevod je prilagojen smernicam slovenske pediatrije.

Recenzija Bukla

Prva leta življenja so z vidika zdravja najbolj občutljiva. Naše telo se prilagaja okolju, hrani, vodi, zraku in bakterijam. Da se dokoplje do prave odpornosti, je potrebnih kar nekaj korakov. Bolezni in simptomi, ki prežijo na otroke, so številni in včasih traja nekaj časa, da jih dovolj jasno opredelimo, zato si starši po navadi hitro priskrbijo zdravniški priročnik ali dva. Najbolj koristne so seveda knjige, ki so pregledne, natančne in tudi dovolj preproste za branje in iskanje podatkov. Med takšne sodi tudi priročnik Otroške bolezni, knjiga, ki jo je napisala nemška zdravnica Ursula Keicher. Začne pri dojenčkih, nadaljuje pri otrocih: nalezljive bolezni, glava, dihala, trebuh, koža, telesna drža, na koncu pa še napotki za prvo pomoč v nujnih primerih. Napotki so usklajeni s smernicami slovenske pediatrije, hkrati pa ne pozabljajo na vse tiste stvari, ki jih lahko naredimo sami.

Žiga Valetič, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...