Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Program za ozdravitev sladkorne bolezni

Znanstveno potrjeni način za ozdravitev sladkorne bolezni brez uporabe zdravil
Neal Barnard
Program za ozdravitev sladkorne bolezni
27,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Planet
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-93898-0-5
Prevod Eva Žontar
Urejanje Damjan Likar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15 cm
490 g
330 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
naravoslovje > medicina

Povej naprej

O knjigi

Če imate sladkorno bolezen, so vam verjetno povedali, da je vaše stanje neozdravljivo. Dolga leta je v konvencionalni medicini veljajo, da je v primeru sladkorne bolezni produkcija inzulina za vedno okvarjena. A kot nam v svoji prelomni novi knjigi pokaže dr. Neal Barnard, to preprosto ni res. Sladkorna bolezen ni več stanje, s katerim se morate sprijazniti. Ni treba, da se počasi in postopoma poslabšuje. Če ste sladkorni bolnik, je zdaj čas, da bolezen vzamete v svoje roke – in ozdravite. Ta knjiga predstavlja popolnoma novo metodo za preprečevanje, nadzor in popolno ozdravitev sladkorne bolezni.

Recenzija Bukla

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) ima na svetu sladkorno bolezen kar 347 milijonov odraslih, povečuje pa se tudi število otrok in mladih, ki trpijo za to presnovno boleznijo. V Sloveniji ima sladkorno bolezen uradno približno 8 odstotkov celotnega prebivalstva, pri starejših pa je delež diabetesa celo 20-odstoten. Glede na te podatke sploh ni čudno, da na trgu obstajajo tako številna zdravila kot tudi različni pristopi in načini zdravljenja, pa tudi veliko raznolike literature na to temo. Doktor Justinek, priznani domači diabetolog, ugotavlja, da po desetih letih od izida prve njegove knjige o zdravljenju diabetesa ta bolezen pri nas žal še vedno terja svoj davek, spreminja ljudi v invalide in jim krajša življenje. Zato v prenovljeni knjigi Diabetolog svetuje razumljivo odgovarja na mnoga konkretna vprašanja o tem, kako živeti z diabetesom, kako si prilagoditi zdravljenje in kako čim bolj obvladati bolezen. V drugi, manj konvencionalni knjigi, Program za ozdravitev sladkorne bolezni, pa ameriški raziskovalec dr. Neal Barnard ponuja svoj prehranski program za ozdravitev brez uporabe zdravil. Na podlagi nekaterih znanstvenih spoznanj je pripravil natančne jedilnike in številne praktične nasvete, s katerimi bi lahko popravili celično odzivnost na inzulin in učinkoviteje nadzirali svoj krvni sladkor. V redne obroke je vpeljal štiri skupine živil: zelenjavo, sadje, polnozrnata žita in stročnice, obljublja pa tudi dodatne zdravstvene koristi, od zmanjšanja telesne teže, normalnega krvnega tlaka in več energije do uživanja v okusnejši hrani.

Renate Rugelj, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...