Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kaj zdravimo z medom

110 vprašanj in odgovorov
Franc Šivic
Kaj zdravimo z medom
14,90 € 14,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,45 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Ara
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-7115-43-7

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
230 g
114 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Ljudje najraje prisluhnejo mojim osebnim izkušnjam s čebelami, ki sem si jih nabral v dolgoletnem delu z njimi. Zato sem pri odgovorih na vprašanja o medu v tej knjigi poskušal upoštevati vse, kar sem sam preizkusil. Uporabil pa sem tudi znanje, pridobljeno na celi vrsti tečajev apiterapije doma in širom po svetu. Kadar predavam o apiterapiji, bodisi doma ali kje v tujini, na koncu poslušalce vprašam, koliko let mi prisodijo. Odgovori se gibljejo med sedemdeset do največ petinsedemdeset let. Ko povem, da jih imam triinosemdeset, mi pogosto rečejo: »Zdaj pa verjamemo, da drži, o čemer ste predavali.«

Tako se predstavlja avtor Franc Šivic, ki nam razlaga blagodejnost gozdnega, kostanjevega, lipovega, repičnega, smrekovega, ajdovega, akacijevega … medu.

Izvemo, zakaj je med, kupljen pri velikih trgovcih, vedno tekoč, tisti, ki ga kupimo pri čebelarju, pa po določenem času kristalizira. In še celo vrsto podrobnosti, da lahko kupimo res pristen med z namenom.

Zelo natančno nam pove, kdaj je med lahko tudi strupen, kako si lahko pomagajo z medom tudi sladkorni bolniki, kako naj ga uporablja srčni bolnik. Kako pomaga pri težavah z zobmi; kako deluje, če imamo sinusitis, rane, težave s kožo, ne moremo spati …

Recenzija Bukla

Avtor priročnika o zdravljenju z medom je eden najbolj znanih slovenskih čebelarjev, predavatelj, publicist, promotor čebelarstva in čebelarski fotograf Franc Šivic, tudi avtor del Moje življenje s čebelami, Živeti s čebelami, Od cveta do cveta in Gozdno medenje in proizvajalci mane. Vsebina priročnika je zasnovana v obliki odgovorov na sto deset vprašanj, v katerih čebelarski strokovnjak pojasni razlike med vrstami medu, njihovo uporabo za zdrav­ljenje, razloži razliko med pravim in ponarejenim medom, utemelji, zakaj je med najbolje kupovati pri čebelarjih, kaj med vsebuje in zakaj domač med kristalizira … Prva polovica priročnika je namenjena spoz­navanju medu, druga polovica govori o izkušnjah zdravljenja z medom. Avtor podrobno in sistematično predstavlja lastne izkušnje (je priznan apiterapevt) in izkušnje iz tujine. Naniza številne tegobe in bolezni, na katere med učinkuje pozitivno, na primer seneni nahod, sinusitis, kožne bolezni in bolezni ustne votline, debelost, nespečnost … in tudi rak. 

Maja Črepinšek, Bukla 173–174

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...