Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vzemite zdravje v svoje roke

Ubežite industriji bolezni
Elaine Hollingsworth
Vzemite zdravje v svoje roke

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Ara
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-686-123-6
Naslov izvirnika Take Control of Your Health and Escape the Sickness Industry
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Jernej Zoran
Urejanje Jože Vetrovec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
520 g
534 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtorica je odkrila, da industrija hrane in zdravil obvladuje zdravje in zdravljenje v luči svojega pohlepa. Zato spodbuja odgovornost do samega sebe in nam pove, kako lahko mnoge bolezni pozdravimo brez zdravil.

Že v prvem poglavju tega »učbenika« zdravja boste izvedeli, kako je mogoče pozdraviti vsaj 64 bolezni brez zdravil. Če le vemo, kaj jih povzroča; to naj bi bilo nepravilno delovanje ščitnice, ki ga običajni testi ne pokažejo. Testiramo pa se lahko sami …

Na široko obravnava želodčno kislino in njen velik pomen za prebavo in ob tem opozarja na zmoto o antacidih. Natanko se poglablja v osteoporozo in po njenem zmotne načine zdravljenja izgubljanja kostne mase, razlaga delovanje hormonov, piše, kaj je potrebno, da ne bi dobili raka na dojki, kaj lahko storimo, da si zavarujemo prostato …

Večina tega, kar prečitamo v knjigi, nas preseneti, saj je v nasprotju s tistim, kar mislimo, da vemo.

Avtorica, 85-letna nekdanja hollywoodska igralka Elaine Hollingsworth, je številne nasvete, ki jih razlaga v knjigi, preizkusila na sebi, pogosto navaja odkritja in izjave neodvisnih znanstvenikov. Po vsem svetu je navezala na desetine stikov z zdravniki, ki niso delali za farmacevtske družbe. Prebrala je na stotine zamolčanih znanstvenih člankov in se pogovarjala z njihovimi avtorji. Odkrila je, da industrija hrane in zdravil obvladuje zdravje in zdravljenje v luči svojega pohlepa in ji za zdravje ljudi mnogokrat pravzaprav ni mar.

In že to, da bomo začeli ob branju knjige razmišljati na drug način in da bomo sami poskrbeli za zdravje sebe in svojih bližnjih, opravičuje njen nakup.

Recenzija Bukla

Avtorica v podnaslovu knjige napove vsebino – »ubežite industriji bolezni« – in nadaljuje s citatom H. L. Menckena, da je »najnevarnejši človek za vlado tisti, ki razmišlja s svojo glavo in se ne ozira na prevladujoče praznoverje in tabuje«. V obsežni knjigi kritizira organizacije in podjetja, ki povzročajo velikansko škodo pri ohranjanju zdravja in povzročanju bolezni in s tem na milijone žrtev. Navaja povezave z uradno medicino (ki po večini prezira naravno zdravljenje) in znanstveniki, ki zavestno prikrivajo podatke ter omogočajo farmacevtskim podjetjem, da na račun nevarnih zdravil služijo milijarde dolarjev. Pravi pa tudi, da so sicer še pogumni zdravniki in znanstveniki, ki si upajo razmišljati s svojo glavo. Elaine Hollingsworth spodbuja odgovornost do samega sebe in našteva pasti, ki nam lahko pomagajo, da se izognemo industriji bolezni. Hrano, živila in prehranske dodatke, za katere znanstveniki trdijo, da so neoporečni, avtorica s pomočjo prezrtih znanstvenih študij postavi na glavo, hkrati pa nam predstavi alternativo, ki nam pomaga ohranjati zdravje in preprečevati bolezni.

Sabina Burkeljca, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...