Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Resnica na pladnju

Miti in laži o prehrani
Tim Spector
Resnica na pladnju
29,99 € 29,99 € Prihrani 0,00 €
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-01-7361-8
Naslov izvirnika Spoon-fed
Podnaslov izvirnika Why Almost Everything We’ve Been Told About Food is Wrong
Leto izdaje izvirnika 2020
Prevod Petra Piber

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,5 x 15 cm
480 g
309 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Je zajtrk res najpomembnejši obrok dneva? Ima štetje kalorij sploh kakšen smisel? Res obstajajo dokazi, da je kava škodljiva?

Resnice o hrani, ki jih moramo poznati

Odkrijte, kako malo znanstvenih dokazov dejansko podpre mnoge naše globoko zakoreninjene ideje o hrani. Knjiga v dvajsetih poglavjih zavrača mite o hrani, razkriva pomanjkanje zanesljivih znanstvenih dokazov za mnoga zdravstvena priporočila ter razkriva vpliv prehrambne industrije. Knjiga spodbuja bralce, naj dvomijo v vsak načrt prehrane, vladno priporočilo, čudežno zdravilo ali oznako na hrani ter spodbuja prenovo celotnega odnosa do hrane.

o avtorju

Tim Spector, priznani profesor genetske epidemiologije na Kraljevem kolidžu v Londonu in avtor knjižne uspešnice The Diet Myth (Mit o prehrani), v svojih raziskavah razgalja številne zmote in laži o prehrani. Ugotavlja, da v ozadju številnih prehranskih načrtov, diet, uradnih priporočil in čudežnih zdravil kronično primanjkuje preverjenih znanstvenih dognanj, in nas spodbuja, naj na novo prevetrimo svoj odnos do hrane – ne le zaradi zdravja vsakega od nas, temveč tudi zaradi prihodnosti planeta.

Recenzija Bukla

Veseli december je pri marsikom pustil odvečne kilograme, zato se veliko ljudi odloči, da je začetek leta primeren trenutek za začetek klesanja svojega telesa, pri čemer lahko pomagajo tudi knjige. Tudi zato je zdaj izšla knjiga Tima Spectorja, sicer priznanega profesorja genetske epidemiologije, ki se ukvarja s študijami dvojčkov, obenem pa tudi avtorja knjig o prehrani. Resnica na pladnju iz leta 2020 vam ne prinaša receptov za zniževanje teže, niti ne odkriva kake revolucionarne diete, temveč koncizno, z navajanjem znanstvenih raziskav pretrese in ovrže mnoga uveljavljena prepričanja, ki jih imamo glede prehranjevanja. Tako denimo preveri prepričanje, da se s telesno vadbo lahko preprosto znebimo previsoke telesne teže, ovrže pregovor, da je treba zajtrkovati kot kralj in večerjati kot berač, postavi pod vprašaj upravičenost zloglasnega glutena, analizira, koliko in kakšne vode je res primerno spiti vsak dan, in razišče, ali je veganska hrana res najbolj zdrava, šele v sklepu pa potem ponudi tudi svoje prehranske smernice. Presenetljivo!

Samo Rugelj, Bukla 178

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...