Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kreativno pisanje

Teoretične osnove in vaje
Bojan Bizjak
Kreativno pisanje
17,00 € 17,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,51 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Avtorji
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7033-82-3
Urejanje Suzana Kramar Dodič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
140 g
87 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
umetnost
književnost in jezikoslovje > knjige o knjigah

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Kreativno pisanje ni klasičen strokovni priročnik, je le vodič skozi pasti kreativnega pisanja in ponuja nek uvid v to, kaj vse moramo vedeti, ko se lotimo malo bolj resnega pisateljevanja.

V knjigi je neka posrečena sinteza prakse in teorije. Za potrebe prakse je dodan seznam štiridesetih vaj, skozi katere se na tečajih kreativnega pisanja skušamo prebiti do boljše izraznosti in estetske nadgradnje tekstov. Skozi teoretični del pa se nam odstre vedenje, da je umetniško pisanje sinteza izkustva in znanj, da se moramo poglabljati v psihologijo in jezikoslovje, pa še mnoga druga področja.

Knjiga je namenjena vsem, ki želijo svoje pisanje umetniško okrepiti, tako začetnikom kot tudi že malo resnejšim piscem.

o avtorju

Bojan Bizjak je bil rojen 22. 2. 1959 na Predmeji, osnovno šolanje je začel v sosednji Otlici, kasneje so ga zaradi slabovidnosti prešolali v Zavod za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani. Študiral je najprej agronomijo, kasneje pa primerjalno književnost, psihologijo in filozofijo; diplomiral pa ni, ker se je moral preživljati sam in je hitro padel v strastno pisanje. Napisal je 13 romanov, 7 pesniških zbirk, 8 zbirk kratke proze. Poleg pisanja se je udinjal še na radiu, pri lokalnih časopisih, fotografiral, skratka živel. Dela in živi v Ajdovščini, kjer že peto leto pod okriljem Lavričeve knjižnice vodi tudi delavnico kreativnega pisanja.

Recenzija Bukla

Izražanje skozi pisanje je za človeka izredno pomembno in tudi potrebno. Avtor nam v kratkem priročniku o kreativnem pisanju na kratko predstavi nekaj teoretičnih osnov kreativnega pisanja ter tudi praktične napotke in vaje, ki pomagajo razvijati estetiko pisanja. Kreativno pisanje je estetsko ubesedovanje zgodb, razvilo se je na ameriških univerzah; pri nas so ga razvijali Lojze Kovačič, Branko Gradišnik, Andrej Blatnik, Bojan Bizjak ... Z delavnicami kreativnega pisanja se da pisanje izboljšati in vzdigniti na višjo izrazno raven; na njih tudi razvijajo kritičen odnos do literarno estetskih norm. Potencialni pisatelji pa naj najprej v roke vzamejo to knjižico, ki jim bo dala osnovne informacije, in nato začnejo pisati, kajti vemo: vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.

Sabina Burkeljca, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...