Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Marcel Štefančič, jr. pod lipo pred Hišo kulture v Svetem Antonu

Marcel Štefančič, jr. pod lipo pred Hišo kulture v Svetem Antonu

V četrtek, 1. julija, ob 19. uri bo Marcel Štefančič, jr. gost poletnih večerov, naslovljenih Vse knjige vodijo v vas – Iz oči v oči z nagrajenci. Pod lipo pred Hišo kulture v Svetem Antonu bo v pogovoru z novinarjem Primorskih novic Andražem Gombačem iz sosednjih Čežarjev povedal, kako je skrivnostni Slovenec v Ameriki pred 90 leti prehitel sloviti “film noir”, česa vse nam v šoli niso hoteli povedati o Ivanu Cankarju, zakaj se Bob Dylan ne more in ne sme ustaviti, kje smo Slovenci zdaj, kaj njega povezuje z Istro, zlasti s sosednjimi Dekani …

»Istrsko zaledje ima poseben čar. Že v preteklosti je bilo vir navdiha mnogim priznanim pisateljem, pesnikom in velikim književnikom, zato smo se tudi odločili, da pogovorne večere organiziramo prav na podeželju,« pravi Ingrid Celestina iz knjigarne Libris, ki niz srečanj z zanimivimi gosti prireja z Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper.

Marcel Štefančič, jr., širši javnosti znan zlasti iz televizijske oddaje Studio City in revije Mladina, je magister filozofije, filmski kritik in avtor že skoraj sto knjig, v katerih s širokim in poglobljenim znanjem ter z napetim, sočnim slogom piše o popularni kulturi in obenem osvetljuje včerajšnji, današnji, pogosto tudi jutrišnji svet. Kot esejist je bil že petkrat med nominiranci za Rožančevo nagrado. Dobil jo je dvakrat, za knjigi Kdor prej umre, bo dlje mrtev (2014) in Ivan Cankar: eseji o največjem (2018). Med njegovimi novejšimi so obsežna Če umrem, preden se zbudim: klasično obdobje filma noir, s katero je najprej navdušil Slavoja Žižka, monografija o filmskem opusu novogoriškega igralca Iva Barišiča, Filmski almanah 2020 in pa Slovenski sen, ki ob 30. obletnici slovenske osamosvojitve prinaša besedila, v katerih Štefančič pretresa različne fenomene Slovencev in slovenstva v tem obdobju.

Vstop bo brezplačen, naprodaj bodo nove knjige iz gostovega bogatega opusa.
Dogodek je del projekta literarne prireditve, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Prireditev bo potekala v skladu s priporočili NIJZ ter upoštevajoč PCT - pogoj.

Avtorica fotografije: Maja Pertič Gombač

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...