Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

V koraku z volkom

Janja Vidmar
Prelistaj
V koraku z volkom -10%
24,21 € 26,90 € Prihrani 2,69 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,73 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Roman
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-7136-46-3
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
600 g
359 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
knjige umco
leposlovje
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Priznana slovenska pisateljica Janja Vidmar je za odločen vstop na področje leposlovja za odrasle izbrala potopisno psihološki roman Niti koraka več, ki se odvije med romanjem po pohodniški poti na Caminu. V njem se je glavna junakinja Alenka, na sestrino pobudo, po dolgoletni travmi, počasi začela odpirati nazaj v svet. A njena preobrazba se s tem še ni končala.

V koraku z volkom je nadaljevanje zgodbe, ko si Alenka po vrnitvi s Camina začne z negotovimi koraki utirati lastno pot v svobodo. Ta pa ima visoko ceno, saj skupaj z novim začetkom privrejo na plano tudi travme iz njenega zgodnjega otroštva. Ob strani ji stoji novi  prijatelj Miloš, ki jo vpelje v divji vodni svet narave. Ali lahko navezanost na živali in naravo v človeku prebudi ljubezen do samega sebe?

Toda pot ji kmalu znova prekriža Roger, intimni znanec s Camina, in Alenka se z njim poda na pot iskanja, za katerega verjame, da je njeno lastno. Unikatna popotniška dogodivščina izkustveno znova temelji na avtoričinem potovanju. Par se napoti preko Apuanskih Alp in razgibanih severnih Apeninov na meji Toskane ter Emilije-Romane do doline Orcia in toskanske puščave Accona. Sredi narave, mitov in legend skušata protagonista splesti tudi svojo skupno zgodbo.

Leposlovni roman, izpisan z avtoričinim pretanjenim posluhom za jezik.

»Dramatični roman Janje Vidmar nas tokrat odpelje v Italijo: kar se zgodi v Toskani, naj ostane v Toskani.« – Samo Rugelj, Bukla

»Ljubezen spreminja svojo obliko kot voda. Njeno trajanje je odvisno od njenega agregatnega stanja, njena brezpogojnost pa od našega. Trši, ko smo, večja je verjetnost za naše pridržke.Bila sta kakor led, ki ga obliva mlačna voda. Ali bi se led odtajal ali voda zamrznila, bo za vselej ostalo uganka.« - iz knjige

 

O AVTORICI

Janja Vidmar je ena najbolj priznanih in branih slovenskih pisateljic, prejemnica številnih nagrad za mladinsko književnost, ki se je v zadnjem obdobju posvetila pisanju literature za odrasle. Roman Niti koraka več, ki se dogaja na popotniški poti Camino, je doživel širok bralski odziv. V koraku z volkom je njegovo nadaljevanje, umeščeno v Toskano in Apuanske Alpe, ki se lahko bere tudi kot samostojna knjiga.

O KNJIGI V DRUGIH MEDIJIH

Na Radiu Maribor v oddaji o kulturi in umetnosti smo lahko poslušali pogovor z Janjo Vidmar o njenem novem romanu V koraku z volkom. se začne v zadnjem delu oddaje, po 13. minuti.

Recenzija Bukla

Potem ko je priznana slovenska pisateljica Janja Vidmar leta 2021 objavila potopisno-psihološki roman Niti koraka več, ki se odvije med romanjem po pohodniški poti na Caminu, v njem pa se je glavna junakinja Alenka na sestrino pobudo odpravila na to pot in se po travmi, ki jo je že daleč nazaj povzročila smrt njenega partnerja, končno počasi znova začela odpirati nazaj v svet, se njena preobrazba s tem še ni končala. V koraku z volkom je (samostojno) nadaljevanje zgodbe, ki se začne, ko si Alenka po vrnitvi s Camina prizadeva z negotovimi koraki utreti lastno pot v svobodo. Ta pa ima visoko ceno, saj skupaj z novim začetkom privrejo na plano tudi sence iz pretek­losti. Ob strani ji sicer stoji novi prijatelj Miloš, ki jo vpelje v divji vodni svet narave, vendar pa ostaja vprašanje, ali lahko navezanost na živali in naravo v človeku prebudi tudi ljubezen do samega sebe ter še do koga drugega? Preden uspe Alenki odgovoriti nanj, pa ji pot znova prekriža Roger, intimni znanec s Camina, in Alenka se z njim poda na pot iskanja, za katero verjame, da je njeno lastno. Unikatna popotniška dogodivščina tega romana izkustveno znova temelji na avtoričinem potovanju. Par se namreč napoti čez Apuanske Alpe in razgibane severne Apenine na meji Toskane ter Emilije-Romane do doline Orcia, sredi narave, mitov in legend pa skušata protagonista splesti tudi svojo skupno zgodbo. Leposlovni roman, izpisan z avtoričinim pretanjenim posluhom za jezik.

Samo Rugelj, Bukla 168

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...