Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Koraki dvojine

Janja Vidmar
Prelistaj
Koraki dvojine Prednaročilo -31%
19,90 € 28,90 € Prihrani 9,00 €
Knjiga izide predvidoma 1. junija 2023. Prednaročniki prejmete knjigo takoj, ko pride iz tiska. Prednaročniška cena 19,90 € velja za naročila, ki so oddana in plačana do 31.05.2023 do polnoči.
Plačilo je mogoče po predračunu, s kreditno kartico ali preko PayPala.

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Roman
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-7136-74-6
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Fotografije Janja Vidmar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
580 g
380 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
knjige umco
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Koraki dvojine bo izšla 1. junija.
Prednaročniška cena 19,90 € velja do vključno 31. maja 2023 do polnoči. 
Prednaročniki prejmete knjigo takoj, ko pride iz tiska.

Avtorica uspešnic Niti koraka več in V koraku z volkom.

»Roman Janje Vidmar nas odpelje na pot po divji Kreti: kar se dopolni na njej, ostane za zmeraj.« – Samo Rugelj, Bukla

Priznana pisateljica Janja Vidmar je s tridelnim potopisno romanesknim ciklom ustvarila svoj daleč najambicioznejši knjižni projekt, ki je nekaj posebnega tudi v slovenski leposlovni literaturi nasploh.

V Korakih dvojine, sklepnem delu trilogije, se po Niti koraka več (Camino) in V koraku z volkom (Toskana) zgodba tokrat odvija na Kreti. Potopisna forma vseskozi gladko prehaja v psihološki roman, ki ga prepletajo tako poglobljena razmišljanja o odnosih kot dokumentaristični pasusi, avtorica pa se odkrito spogleduje tudi s prvinami ljubezenskega romana.

Glavna junakinja Alenka po nesrečnem brodolomu razmerja v Toskani, odločno odide na pot samouresničevanja in iskanja lastne podobe v volčjem pogledu moža, ki je v njej še pred njo samo uzrl vse tisto, kar si je želela postati. S kombijem se sama odpravi čez Balkan in celinsko Grčijo vse do Krete, da bi na toplem jugu med pokončnimi domačini in neobljudenimi soteskami poiskala svojega severnjaka. Med raziskovanjem priložnosti za izletniško pohodniške ture, ki se jih odloči organizirati po vrnitvi, znova preizkuša meje svojih zmogljivosti, za poslovno in osebno srečo pa mora izstopiti daleč iz območja udobja. Vztrajnost in hrepenenje jo naposled privedeta k moškemu, s katerim je že v prvem delu trilogije Niti koraka več spletla usodno vez. Tokrat je iskanje končano, a kaj to pomeni za njuno (skupno) prihodnost?

Tudi zadnja etapa Alenkine poti delno temelji na avtoričini pohodniški izkušnji.

Iz knjige:

»Sorodna duša je tista, ki te iztrga iz korenin. Tista, h kateri te vleče sila, močnejša od usode. Moški z volčjimi očmi me je izkoreninil. V zapečkarici je vzniknila nomadka.«

O AVTORICI

Janja Vidmar je ena najbolj priznanih in branih slovenskih pisateljic ter prejemnica številnih nagrad za mladinsko književnost, ki se v zadnjem obdobju resno posveča pisanju literature za odrasle. Koraki dvojine so sklepni del trilogije, ki jo tvorita še romana Niti koraka več (2021) in V koraku z volkom (2022), in se lahko bere tudi kot samostojna knjiga.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...