Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Moji izumi/My Inventions

Avtobiografija Nikole Tesle
Nikola Tesla
Moji izumi/My Inventions
24,00 € 24,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,72 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Sanje
Zbirka Sanje
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6767-78-1
Naslov izvirnika My Inventions
Podnaslov izvirnika Nikola Tesla's Autobiography
Leto izdaje izvirnika 1982
Prevod Monika Kavalir
Spremna beseda Andrej Detela
Urejanje Tjaša Koprivec

Tehnične lastnosti
trda vezava
29 x 21 cm
830 g
160 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini > avtobiografija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Posebna izdaja avtobiografije Nikole Tesle, fizika, kemika in matematika, snovalca prek 700 patentov, izumitelja, ki je premišljal in domislil sodobno uporabo električne energije. Izdelal je prvi elektromotor na izmenični tok, raziskoval rentgenske žarke, prispeval osnovna spoznanja o kozmičnih žarkih, podpisal dinamično teorijo gravitacije …

Teslov življenjepis je opremljen s fotografijami in skicami izumov ter z izčrpno spremno besedo fizika, izumitelja, pisatelja, potopisca in poznavalca dela Nikole Tesle, Andreja Detele."Moji izumi ponudijo krov avtobiografiji nedoseženega genija, čigar brezštevilni izumi in osupljiva etična drža odmevajo v brezčasje. Véliki Tesla se je rodil v dobo, ki je z bliskovitostjo plemenitila védenje o električnih in magnetnih pojavih. Poosebljenje ustvarjalnega duha in že kar nadčloveške agilnosti – nosilec nebroja patentov – je dandanes nezmanjšano aktualen; z dosledno iskreno držo, podprto z neomajno vero v Dobro, je s sistemom izmeničnih tokov, kakor v spremni besedi zapiše fizik in izumitelj Andrej Detela, omogočil moderno industrializacijo ali, kakor zatrjujejo nekateri, tako rekoč izumil dvajseto stoletje."
urednica


Posebna izdaja Mojih izumov je v celoti dvojezična - ob izvirniku, ki ga je Tesla napisal v angleščini, besedilo beremo (tudi) v slovenskem prevodu.

Recenzija Bukla

Nekateri pravijo, da je Nikola Tesla (1856–1943), največji iznajditelj na območju bivše Jugoslavije, dejansko »izumil dvajseto stoletje«, saj je bilo s pomočjo njegovih izumov, denimo izmeničnega toka, možno začeti prenašati električno energijo na večje razdalje ter povezati ločene enote v celovit energetski sistem, kar je močno pospešilo industrijsko revolucijo, omogočilo globalizacijo v današnjem obsegu itn. Tesla je s svojim genialnim umom segal prek obstoječih znanstvenih teorij in tehnoloških dosežkov. Nekatere njegove zamisli so bile tudi utopične in megalomanske (recimo ideja brezplačne osvetlitve celotnega ozračja okoli Zemlje), njegovo delo, skupaj z njegovim življenjem pa še danes ostaja predmet raziskav in polemik. Knjiga Moji izumi (v dvojezični različici) ponuja neposreden vpogled v izumiteljev um, začne se z njegovim otroštvom, nato pa preigra razvoj njegovega mišljenja in raznovrstna izumiteljska prizadevanja. Prava inspiracija za vsakega tehnološkega nadarjenca.

Samo Rugelj, Bukla 86-87

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...