Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Lado - Ena sama ljubezen

Življenje in delo Lada Leskovarja : avtorizirana biografija
Matej Krajnc
Lado - Ena sama ljubezen

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mladika
Zbirka Pesmi
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-205-242-3
Leto izdaje izvirnika 2017
Urejanje Barbara Mušič
Slikovno gradivo osebni arhiv

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 19 cm
610 g
148 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
umetnost > glasba
biografije in spomini

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pri Založbi Mladika je izšla biografija zimzelenega šansonjerja, velikega umetnika Lada Leskovarja. Biografijo z naslovom LADO - ena sama ljubezen je po pripovedi Lada Leskovarja zapisal drugi vsestranski umetnik - pesnik, pisatelj in prevajalec - Matej Krajnc. S to knjigo je Lado obeležil 60-letnico svojega glasbenega delovanja.
"Kljub grobosti in kritičnosti je ljubezen eden od pojmov, do katerega nisem kritičen," Leskovar pojasni naslov. Ljubezen, ta nadvse \'čuden\' občutek, katerega obstoj veliko ljudi tako ali drugače negira, Lado interpretira drugače, po svoje: "Pravijo, da ljubezen mine, in s tem se dokazano strinjam."
Šele med branjem boste Lada in njegovo ustvarjanje lahko zares spoznali! S to knjigo je Lado dosegel vrh svojega umetniškega ustvarjanja!

Recenzija Bukla

Ob šestdeseti obletnici Les kovarjevega glasbenega delovanja je izšlo delo, ki na približno 150 straneh povzema lik in življenje znanega slovenskega šansonjerja. Besedilo, ki je plod pogovorov z jubilantom, v branje ponuja anekdote in Leskovarjeve osebne poglede na svet nekoč in danes, razburljivo življenjsko zgodbo vzponov in padcev ter informativni pregled njegovega studijskega ustvarjanja in koncertnega udejstvovanja. Ne uideta nam niti odslikavi glasbenega in družbenega konteksta, ki pomagata razumeti pevčev uspeh in ne nazadnje njegov prispevek h glasbi v Sloveniji in drugje. Knjiga nam komunikativno prikaže razvoj (popularne) glasbe v zadnjih desetletjih, izriše usodo festivala Slovenska popevka, si zastavi vprašanje o kakovosti glasbenih besedil (hja, včasih so jih pisali tudi pesniki Strniševega kova) in izriše habitus, v kakršnem so se nekoč gibali (tudi slovenski) šansonjerji: nekje med umetniki, boemi in lokalno ter svetovno družbeno smetano. Ukvarjati se z umetnostjo pa je bilo temu navkljub vselej finančno neproduktivno, vsaj če se nisi kdaj pa kdaj pripravljen tudi prodati in predati. No, Lado se ni.

Aljaž Krivec, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...