Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Trdoglavi Čeh

Stanislav Bernard
Trdoglavi Čeh

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mikrovar
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-281-703-9
Naslov izvirnika Tvrdohlavý muž
Prevod Arlanda Eržen

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 16,5 cm
630 g
216 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini

Povej naprej

O knjigi

Po lastni poti k pravemu češkemu pivu ... To je pot, po kateri se je leta 1991 podal Stanislav Bernard s svojima partnerjema v humpolski pivovarni. Medtem ko ima državni dolg Češke republike danes dolgo vrsto ničel, je Družinska pivovarna Bernard odplačala ogromna začetna posojila in je že več let uspešno podjetje, ki izvaža pivo v razne kotičke sveta.

Najizvirnejši češki pivovar, ki mu sploh ni vseeno, kaj se okrog njega dogaja. Menedžer, ki ostaja z nogama na tleh in ne izgublja smisla za humor. Odprt človek, ki ve, da je uspešnost podjetja odvisna predvsem od kvalitete, kreativnosti, sodelovanja in pogumnega odkrivanja novih področij.
Po zaslugi izvirnega sloga je iz piva Bernard nastala kultna blagovna znamka.

Knjiga Trdoglavi Čeh dokazuje, da sodobne češke zgodovine ne predstavljajo le nezaupanja vredni politiki, ampak tudi ozaveščeni podjetniki, ki se ne bojijo tveganj in imajo svoje sanje in vizije. Zavedajo se, da niso všeč prav vsakemu posamezniku, vendar prav zaradi individualnosti in izvirnosti jim je vredno slediti.

Recenzija Bukla

V Sloveniji se je v zadnjih letih razbohotilo pivovarstvo v majhnih domačih obratih, ki so začeli prodajati svoje izdelke po vsej deželi, nekateri tudi širše. Hkrati s tem trendom vse več lokalov ponuja široko paleto najznamenitejših tujih piv. Izdelek, ki se je med pivci odlično prijel, je češko pivo Bernard, ki ga ponekod dobimo celo v točeni obliki. Stvar je presenetljiva, saj gre za relativno mlado zgodbo o uspehu, ki jo je Stanislav Bernard, lucidni lastnik češke družinske pivovarne, začel pisati šele leta 1991. Bernard, nekoč inženir, pa tudi novinar in mladi politični funkcionar, je s poslovnima partnerjema kupil humpolsko pivovarno, nekaj let zatem pa postal predsednik Češke zveze malih neodvisnih pivovarn, v katero je danes včlanjenih več kot dvesto mikropivovarn. Pred nami se napleta izkušenj, anekdot in podjetniške filozofije polna zgodba, ki navdahne s prodornostjo, odločenostjo in predanostjo kakovosti. Bernard se zavzame tudi za kulturo pitja, saj se mu pivo v plastenkah zdi sprevrženost. Za pivce, ki prisegajo na manj in bolje.

Žiga Valetič, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...