Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Anatomija ljubezni

Evolucija spolnosti, zakonske zveze in prešuštva
Helen Fisher
Prelistaj
Anatomija ljubezni -10%
24,21 € 26,90 € Prihrani 2,69 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,73 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Preobrazba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6954-76-1
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika Anatomy of Love
Podnaslov izvirnika Natural History of Monogamy, Adultery and Divorce
Leto izdaje izvirnika 1992
Prevod Helena Marko
Urejanje Renate Rugelj, Diana Volčjak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
820 g
616 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
psihologija in psihiatrija > socialna psihologija
knjige umco
družbene vede > etnologija in antropologija
družbene vede > sociologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Anatomija ljubezni, klasično delo priznane bioantropologinje dr. Helen Fisher, je prvič izšlo v devetdesetih letih, sedaj pa je v novi izdaji temeljito prenovljeno in dopolnjeno. Slikoviti sprehod skozi prirodoslovno zgodovino spolnosti, zakonske zveze in skakanja čez plot temelji na dolgoletnih nevroznanstvenih raziskavah, razkriva pa biološke in fiziološke mehanizme, ki delujejo v jedru vsakega ljubezenskega odnosa, torej temeljnega odnosa, ki določa naše bivanje.

Fisherjeva je v Anatomiji ljubezni sistematično zbrala in uredila podatke, ki jih je pridobila iz vzorca več deset tisoč moških in žensk, ki so odgovarjali na vprašanja o ljubezni, partnerstvu, navezanosti in drugih pojavih, povezanih s partnerskimi odnosi. Z vidika nevrofiziologije nam na strokoven, a razumljiv način opiše, kako in na kakšen način se zaljubljamo, odgovarja na vprašanja strasti, obsedenosti in privlačnosti v ljubezenskih odnosih, vse to pa poveže z evolucijskim razvojem človeka in empirično pridobljenimi dokazi o delovanju človeških možganov.

Na podlagi nevrofizioloških in hormonskih značilnosti človeka Fisherjeva v delu opiše štiri značilne človeške značaje, s katerimi v nadaljevanju razloži in med seboj primerja temeljne načine funkcioniranja v različnih vrstah partnerskih odnosov. Avtorica s knjigo Anatomija ljubezni, ki po izidu na svojem področju ostaja nepresežena, ponuja angažirano in aktualno, na znanstvenih dognanjih utemeljeno delo, ki se ukvarja s področjem medosebnih odnosov.

HELEN E. FISHER je ameriška bioantropologinja in raziskovalka ameriškega inštituta Kinsey na Univerzi v Indiani. Izvedla je večletno obsežno raziskavo, v kateri je ugotavljala in med seboj primerjala različne nivoje ljubezenskega odnosa med partnerjema v povezavi z nevrofiziološkimi in značajskimi lastnostmi človeka. Povzetke in analize raziskav z več deset tisoč udeleženci iz različnih človeških kultur je objavila v odmevnih knjigah.

Knjiga Anatomija ljubezni predstavlja pionirsko delo o zgodovini partnerstva z vidikov nevrofizio logije in bioloških značilnosti človeka.

»Helen Fisher skozi perspektivo bioantropologinje in z glasom pesnice razgalja številne svetove in obdobja erotične ljubezni.« – Richard Dawkins

»Že s prvo izdajo Anatomije ljubezni je Helen Fisher postala avtoriteta na področju védenja o ljubezni in njeni bolečini. Nihče drug ne pozna človeškega srca tako natančno in ga razlaga s tako duhovitostjo in stilom.« – John Tierney

o knjigi v drugih medijih

Poslušajte Ted Talk avtorice knjige Anatomija ljubezni, v katerem problematizira, zakaj se zaljubimo, zakaj izberemo točno določeno osebo in zakaj varamo. Zanimiv je tudi govor o zaljubljenih možganih. Več o svoji knjigi Anatomija ljubezni pa je avtorica povedala na panelu Talks at Google v New Yorku. Vabljeni k poslušanju!


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...