Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

5 jezikov ljubezni najstnikov

Skrivnost izražanja ljubezni najstnikom
Gary Chapman
5 jezikov ljubezni najstnikov

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-04-0410-1
Naslov izvirnika The 5 love languages of teenagers
Leto izdaje izvirnika 2000
Prevod Ana Pavec

Tehnične lastnosti
trda vezava
23 x 16 cm
540 g
244 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija > razvojna psihologija
družina, vzgoja in izobraževanje
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Svet, v katerega vstopajo današnji najstniki, je docela drugačen od sveta prejšnjih generacij, a morda ravno zato starši zanje še nikoli niso bili tako pomembni. Šele če se ti ne vključijo v najstnikovo življenje, njihovo glavno vlogo zamenja nekdo ali nekaj drugega.

Dr. Gary Chapman je s svojo metodo petih jezikov ljubezni navdušil bralce vsepovsod po svetu zaradi preprostega recepta, kako ohraniti in spodbujati ljubezen. Otrokovi jeziki ljubezni se v najstniški dobi ne spreminjajo – ostajajo Besede potrditve, Posvečen čas, Sprejemanje daril, Usluge in Dotik, vendar pa se morajo starši naučiti novih načinov govorjenja njegovega jezika ljubezni. Karkoli ste počeli v preteklosti, se najstniku zdi otročje in s tem noče več imeti opravka.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi 5 jezikov ljubezni najstnikov in 5 jezikov ljubezni)

Izkazovanje ljubezni in naklonjenosti med ljudmi je različno, tako kot smo si med sabo različni ljudje. Dr. Gary Chapman, avtor številnih knjig, ki jih lahko v slovenščini beremo že skoraj dvajset let, pravi, da sta čustvena jezika partnerjev (ali staršev in otrok) lahko tako različna, kot se med seboj razlikujeta slovenščina in kitajščina. Lahko se nekdo še tako trudi izražati ljubezen v slovenščini, toda če partner (zakonec ali otrok) razume samo kitajsko, nikoli ne bosta vedela, kako naj se ljubita. Po mnogih letih dela z zakonci, družinami in posamezniki je Chapman razvil povsem svoj, danes zelo znan petdelni princip ljubezni, ključ trajnega in ljubečega odnosa. Glavni jeziki ljubezni so po njegovem: besede, posvečeni čas, darila, usluge in dotiki. Najprej pa mora vsak sam odkriti, kateri jezik ljubezni je glavni zanj in kateri je na prvem mestu pri njegovem partnerju. Sčasoma, ko čustvena vznesenost in zaljubljenost v odnosu mineta, je namreč pomembno, da se naučimo govoriti jezik ljubezni drug drugega. Enako velja za najstnike – ko odraščajo, se na svoje starše ne odzivajo več tako, kot so se v otroštvu, zato je treba poskusiti nekaj novega. Svet, v katerega vstopajo mladostniki danes, je gotovo drugačen, kot je bil v časih, ko so odraščali njihovi starši. Poleg naprednejše tehnologije so mladi bolj izpostavljeni nasilju, živijo v razdrobljenih družinah, krmariti morajo skozi novovzpostavljena pravila spolnosti in svojo identiteto razjasniti s pomočjo moralnih in religioznih vrednot. Ključ pa so seveda starši, ki jih ljubijo in morajo v tem obdobju sprejeti nekaj novih uvidov ter najti pravi način, kako govoriti njihov jezik in jim pomagati napolniti rezervoar ljubezni. Samo fizična bližina med starši in otroki še ne pomeni čustvene povezanosti, saj ta zahteva komunikacijo in sporazumevanje. Najstniki predvsem potrebujejo občutek sprejetosti in podporno pozitivno okolje, kjer lahko pride do izraza vseh pet jezikov ljubezni. Obe knjigi imata na koncu še krajši vprašalnik, v prvi je namenjen parom, da bi spoznali, v katerem jeziku si partnerja izkazujeta naklonjenost, v drugi knjigi pa morajo staršem pomagati najstniki in rešiti test, da se bodo vsi člani družine laže sporazumevali in prepoznali govorico ljubezni drugega. Nikoli ni prepozno za drugačen, nov začetek pravijo, in čeprav ljubezen ne izbriše preteklosti, lahko spremeni vašo prihod nost. Velja poskusiti.

Renate Rugelj, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...