Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ilustrirano Sveto pismo

V pripovedih in z razlago od stvarjenja do vstajenja
Mike Beaumont, Nick Page, ... [et al.]
Ilustrirano Sveto pismo

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4325-3
Prevod Igor Antić
Zemljevid Ed Merritt

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,5 x 25,5 cm
2.930 g
512 strani
Tip knjige
enciklopedije in leksikoni
Kategorije
religija > krščanstvo
enciklopedije in slovarji

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ilustrirano Sveto pismo: V pripovedih in z razlago od stvarjenja do vstajenja. Sveto pismo ni le verska knjiga, ampak ima tudi velik moralni, zgodovinski, kulturni in literarni pomen. S svojo izjemno vsebino je tudi neprecenljiva zakladnica motivov, poezije in besedil, s katerimi je močno vplivalo na razvoj evropske in svetovne književnosti.

Sveto pismo je najznamenitejša knjiga na svetu, ki pa ni le verska knjiga, ampak ima tudi velik moralni, zgodovinski in kulturni pomen. Čeprav je vplivalo na zahodni svet bolj kot katera koli druga knjiga, pa kljub že 2000 prevodom za mnoge še ostaja zaprta knjiga.

Da bi postalo dostopnejše najširšemu krogu bralcev, je skupina velikih poznavalcev svetega pisma in pisateljev različnih veroizpovedi in z različnih področij napisala izvrstno knjigo ILUSTRIRANO SVETO PISMO – V PRIPOVEDIH IN Z RAZLAGO. Poleg številnih zgodb, citatov, izrekov, pregovorov in anekdot iz svetega pisma so izbrali avtorji za boljšo ponazoritev in razlago tudi najlepše slikovno gradivo: zemljevide, reprodukcije umetnin starih mojstrov, prikaze predmetov, šeg in navad iz tistega časa, sodobne fotografije svetopisemskih dežel in romarskih krajev. Zajeli so reke, pregovore in simbole, ki izvirajo iz izročila svetega pisma in s katerimi je prežeto naše življenje, čeprav se tega pogosto sploh ne zavedamo.

• VEČ KOT 1300 ILUSTRACIJ, risb, zemljevidov, tabel ...
• VIR ZNANJA! Berite in spoznavajte vsebino najbolj prevajane in najbolj razširjene knjige vseh časov
• DRAGOCEN DOKUMENT! Odkrivajte zgodovino judovstva in krščanstva od 1.200 let (2.000) pr. n. št. do 3. st. n. št., simbolne podobe, njihov pomen in sporočilo
• ZANIMIVO! Raziskujte duhovne korenine, socialno, zgodovinsko in geografsko ozadje svetega pisma, umetnost in kulturo tega obdobja
• RAZKOŠNO! Uživajte v edinstvenem in tudi vizualno privlačnem branju in ogledovanju velikih svetovnih umetnin

Recenzija Bukla

Velika in grafično razkošna enciklopedija o nastanku, razvoju in vsebini Svetega pisma. Knjiga vseh knjig ima seveda bogato zgodovino, saj v svoji osnovi ne gre za enotno delo, temveč za niz knjig, ki so vse judovskega izvora, napisali pa so jih številni avtorji v obdobju, ki obsega več kot 1400 let. Judovsko in krščansko Sveto pismo sta med seboj precej različni in celo v sami krščanski veri se število in razporeditev knjig, ki sestavljajo Sveto pismo, precej razlikuje, seveda odvisno od tega, ali gre za protestantsko, vzhodno pravoslavno ali pa rimskokatoliško različico. Že samo ti podatki kažejo, da je Sveto pismo nadvse unikatna knjiga, ki še vedno upravičeno zbuja ogromno zanimanje tako raziskovalcev kot navadnih bralcev (in vernikov) po vsem svetu. Enciklopedija Svetega pisma, izvirno je pri založbi Doris Kindersley izšla leta 2012, je strukturirana v štirih delih. V krajšem prvem delu je njegova zgodovina podana pregledno in zgoščeno, od prvih kam nitih plošč (klinopisi, ki izvirajo iz 2. tisočletja pr. n. št.) prek prvih prevodov (Hieronim je zaključil prevod Stare zaveze iz hebrejščine v latinščino leta 405, ta pa je postal uradna različica zahodne Cerkve), njenega tiska pa do razširjanja Svetega pisma po vsem svetu. Osrednji del enciklopedije sta drugi in tretji del knjige. V njiju se snovalci enciklopedije, glavni urednik je bil pater Michael Collins, avtor mnogih knjig o katoliški veri in njenih voditeljih, podrobno posvetijo Stari in Novi zavezi, saj v sliki in besedi, prek dvostranskih pregledov, mešanici povzetka vsebine, njene interpretacije in širše religiozne in zgodovinske kontekstualizacije, obdelajo posamezne sklope, te pa razdelijo na večja poglavja. Prvo v drugem delu je tako, denimo, Začetki (vsebuje pa Stvarjenje, Vrt Eden, Kača prinese skušnjavo, Padec, Kajn in Abel, Vesoljni potop in Babilonski stolp), naslednje Očaki, potem Eksodus, V obljubljeno deželo, Kraljestvo Izraela, Modrost in hvala itn. Sklepni, četrti del tega obsežnega dela pa prinaša pregled svetopisemskih oseb in krajev, svetopisemske sezname in razpredelnice ter slovar in indeks. Enciklopedija, ki informira in fascinira.

Renate Rugelj, Bukla 127-128

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...