Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Alternativna kuhinja 2

Polona Kovič
Alternativna kuhinja 2
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-3924-9
Leto izdaje izvirnika 2016
Fotografije Cveto Sonc

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
24 x 19 cm
324 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Alternativna kuhinja 2 je nadaljevanje knjige Alternativna kuhinja, ki je leta 2004 v Sloveniji med prvimi zaorala ledino na področju zdravega, presnovnim zmožnostim človeškega telesa prilagojenega prehranjevanja z naravno, brez kmetijskih strupov in kemičnih gnojil pridelano, biološko polnovredno hrano, nedotaknjeno z gensko tehnologijo ali industrijskimi tehnološkimi postopki.

Spodbuja nas k ustvarjalnosti v domači kuhinji in nas prepriča o pomembnosti izbire kakovostne, okolju, živalim in presnovi prijazne hrane. Opogumlja domače ekološke pridelovalce hrane in ozavešča o nujnosti prehranske samooskrbnosti Slovenije za zdravje zdajšnjih in prihodnjih generacij, ki želijo ohranjati našo plodno zemljo, čisto vodo in zrak ter vse druge naravne vire v dobrem stanju tudi za prihajajoče rodove.

Knjiga, ki je mnogo več kot klasični kuharski vodnik h kulinaričnim užitkom, vam bo dala misliti. Povezanost med zdravjem zemlje in hrane, ki zraste iz nje, ter svojim lastnim zdravjem boste prepoznali kot osvobajajočo resnico.

Polona Kovič se z zdravo, presnovnim sposobnostim telesa prilagojeno prehrano ukvarja že več kot 30 let. Knjiga je rezultat njenega študija, raziskovanja in eksperimentiranja ter neštetih izboljšav in poenostavitev pri pripravi hrane, ki je naše prvo zdravilo.

Pot do zdravih prehranjevalnih navad še nikoli ni bila tako lahka, če le sledimo njenim bogatim izkušnjam in preprostim rešitvam, v katerih odsevajo starodavne modrosti naših prednikov, ki so z naravo dobro sodelovali, jo spoštovali in ljubili.

Recenzija Bukla

Kuharica je nadaljevanje Alternativne kuhinje iz leta 2004, ene prvih pri nas, ki je spodbujala k uživanju zdrave, bio loško polnovredne hrane, vzgojene brez kemičnih strupov in umetnih gnojil (avtorica se s preučevanjem vpliva prehrane na telo ukvarja že več kot tri desetletja). V skladu s sodobnimi spoznanji nas seznanja s pomembnostjo izbire kakovostne, hkrati pa posameznemu življenjskemu okolju prilagojene hrane. Opremljena z vrhunskimi avtorskimi fotografijami, ki so lepa dodana vrednost za domačo knjigo, poleg predstavitve izbranih kulinaričnih specialitet sega tudi v širši družbeni prostor, saj ob nasvetih za pripravo hrane bralce ozavešča o pomembnosti ponovne vzpostavitve slovenske samooskrbnosti s hrano. Samo slednja namreč omogoča in določa prehranjevanje ter zdravo okolje tudi prihodnjim generacijam. Kuharska knjiga, ki jasno kaže, da zdravje posameznega naroda v precejšnji meri vodi tudi skozi želodec.

Beti Hlebec, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...