Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Sladice hitro in preprosto

Andrej Goljat
Sladice hitro in preprosto

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-203-491-7
Leto izdaje izvirnika 2019
Fotografije Cveto Sonc
Urejanje Savina Dreu

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 14,5 cm
290 g
148 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kot že naslov pove, so v knjigi zbrani recepti za sladice, ki jih lahko pripravimo hitro in preprosto.

Dobro znani kuharski mojster Andrej Goljat je zbral več kot sedemdeset receptov za sladice različnih vrst (od zavitkov, preprostih kolačkov, narastkov, zmrzlin, krem, strjenk do tiramisujev in tartufov). Vsi recepti imajo naveden čas priprave, pečenja ali pa zamrzovanja. Odločitev kateri recept izbrati lahko prilagodimo času, ki ga imamo na voljo. Vse sladice nas vabijo tudi s slikami.

Recenzija Bukla

Svež naslov v bogati zbirki kuharskih priročnikov založbe Kmečki glas je znova pripravil Andrej Goljat, znani kulinarični mojster, ki je že podpisal številne kuharske knjige – med njimi se gotovo spomnite dvojezičnega, slovensko-angleškega priročnika o tradicionalni slovenski potici in kruhu, pa tudi številnih drugih kuharic, posvečenih medu, kavi, ribam, perutnini, prigrizkom ... Tokrat se podaja v svet slaščic; predstavil je obsežno število receptov, tako čokoladnih kot osvežilnih sadnih sladkob. Med izborom, ki zajema priljubljene piškote, kolače, medenjake in makrone na sto en način, najdemo tudi izvirnejše recepte, kot je npr. tisti za kavne gumbe, ki se več kot odlično podajo k jutranji kavi. Ali pa morda ljubezenski eliksir po recepturi španskega botanika in kraljevega zdravnika Hernanda Fernandeza iz leta 1570; potrebujemo kakav, vaniljev strok, cvetlični med, vodo in presenetljivo sestavino, mleti črni poper. Preverjeno požene kri po žilah. Velja preizkusiti.

Vanja Jazbec, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...