Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Avgusta se vidiva

Gabriel García Márquez
Avgusta se vidiva
19,99 € 19,99 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Zbirka Skratka
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-01-7376-2
Naslov izvirnika En agosto nos vemos
Prevod Vesna Velkovrh Bukilica

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 14 cm
120 g
96 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje
kolumbijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Posthumno odkrita mojstrovina.

Izgubljeni in posthumno odkriti roman Nobelovega nagrajenca in največjega kolumbijskega pisatelja vseh časov je sočasno izšel v več kot 30 državah.

Ana Magdalena Bach vsakega avgusta odpotuje na bližnji otoček, da obišče materin grob. Tam, stran od doma, moža in družine, odkrije možnost, da za eno noč postane nekdo drug. Leto za letom v ukradenih trenutkih svobode okuša tuje strasti in lastne skrivnosti, kajti to je čas, ko se ne spremeni svet, temveč ona sama.

Pripoved o srečno poročeni ženski srednjih let, ki si vsakega avgusta omisli novo ljubezensko avanturo, je homage novodobni ženski, ki se ne uklanja preživetim družbenim pravilom, je hvalnica ženski svobodi in pravici žensk do odkrivanja svoje strasti in svoje spolnosti. Pretanjeno napisana hvalnica ženskemu poželenju in življenjski sli priča o daljnovidnosti in nesporni literarni moči največjega kolumbijskega pisatelja vseh časov. Roman Avgusta se vidiva, ki ga je Márquez napisal deset let pred smrtjo, je do leta 2024 ostal skrit v njegovi zapuščini.

O AVTORJU

Nobelovec Gabriel García Márquez je literarni klasik, ki tudi v slovenščini navdušuje vedno nove generacije bralcev, njegova dela se redno ponatiskujejo in tudi na novo prevajajo, kar priča o aktualnosti avtorjevih misli in idej.

Recenzija Bukla

Občasno smo Slovenci deležni privilegija, da lahko kako tuje literarno delo preberemo med prvimi na svetu. To velja za novelo Avgusta se vidiva Gabriela Garcíe Márqueza (1927–2014), kolumbijskega pisatelja in nobelovca, enega od prvakov latinskoameriškega magičnega realizma. Proti koncu njegovega ustvarjanja sta v njegovem predalu ostali dve besedili. Prvo, v katerem avtor tematizira devetdesetletnika, ki si za rojstni dan zaželi spati z devico, je izšlo leta 2004 pod naslovom Žalostne kurbe mojega življenja. Drugo, z naslovom Avgusta se vidiva, pa je izšlo posthumno, prav na njegov rojstni dan in skoraj natanko deset let po njegovi smrti. V njem Márquez z občutkom za detajl in ženski značaj izriše portret srednjeletne Ane Magdalene Bach, (ne)srečne v dolgotrajnem zakonu, ki vsako leto avgusta pride na otok obiskat grob svoje matere – potem pa si impulzivno privošči ljubimca za eno noč. In nato naslednje leto znova, drugega. In spet. In spet. Seveda ti izleti začenjajo spreminjati tudi njun odnos z možem … in njen odnos do mrtve matere. Novela, iz katere še zadnjič zaveje (vele)mojstrov duh.

Samo Rugelj, Bukla 179

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...