Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Premik trojice

Zbirka Temni stolp, knj. 2
Stephen King
Premik trojice
15,99 € 15,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,48 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7052-88-6
Naslov izvirnika The drawing of the three
Leto izdaje izvirnika 1987
Prevod Anja Bakan
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13,5 cm
480 g
475 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V drugi knjigi Kingove fantazijske mojstrovine Roland iz Gileada, poslednji revolveraš, naleti na troje skrivnostnih vrat, ki se samo zanj odpirajo v različna obdobja v našem svetu. Iz tega sveta mora v svoj svet pripeljati tri, ki ga bodo spremljali na poti do Temnega stolpa.

V New Yorku sredi osemdesetih Roland združi moči z uporniškim Eddiejem Deanom. Druga vrata vodijo v šestdeseta leta k razdvojeni borki za pravice črncev Odetti Holmes. Zadnja vrata razkrijejo Jacka Morta, serijskega morilca iz sedemdesetih let. Mort zasleduje Jaka, fanta, ki ga je Roland spoznal v Vmesnem svetu.
Ko se združijo orjaške moči, iz krvoločnega boja med podtalnim zlom in sovražniki iz drugih svetov vznikne grožnja, da se bo Rolandovo popotovanje do Temnega stolpa tu končalo …

Premik trojice je druga knjiga v seriji Temni stolp, epski pripovedi o večnem boju med dobrim in zlom, v kateri se prepletajo številni literarni žanri in ki velja za magnum opus Stephena Kinga.

"King ima neverjetno bujno domišljijo … eden najboljših piscev našega časa!"
– Guardian

"Stephen King je mojster, ki ustvarja tako pristne in verjetne like, da se zdijo skorajda živi."
– The Baltimore Sun

Recenzija Bukla

Zdi se, da je zadnje čase vsled večjega števila filmskih predelav Kingovih romanov del novega vala kingomanije preko izida novih knjižnih prevodov segel tudi v naše kraje. Tako je med drugim pred nami že drugi del njegovega monumentalnega dela, njegovega magnum opusa Temni stolp. Fantazijska serija – ena ogromna enovita pripoved v osmih knjigah, kot pravi King –, ki sicer presega žanrsko umeščanje, je hkrati tudi vez, ki združuje mnogo njegovih romanov v isto knjižno vesolje. Temni stolp namreč vzpostavi idejo o medsebojno povezanih svetovih, eden izmed njih pa je tudi naš. V zgodbi sledimo revolverašu Rolandu iz neke druge realnosti, ki je deloma podobna naši. V prvi knjigi ga srečamo, ko sledi možu v črnem, da bi ga ta privedel do Temnega stolpa. Kaj je to in zakaj hoče tja, vemo le delno (kot pravi King v obnovi k Premiku trojice), jasno pa je, da bo tokrat v ospredju prerokba, ki jo Roland sliši na koncu Revolveraša. Ta ga bo vodila skozi troje skrivnostnih vrat v naš svet do treh oseb v različnih obdobjih: v osemdeseta prejšnjega stoletja do predrzneža, ki ga je zasvojil »demon« heroin, v šestdeseta leta do borke za pravice črncev z razdvojeno osebnostjo in v sedemdeseta do sociopata in serijskega morilca. Te osebe so Rolandova nova uganka na težavni poti do nenehno izmuzljivega Temnega stolpa. Temeljno branje za vse ljubitelje Kinga ali spekulativne fikcije nasploh!

Aleš Cimprič, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...