Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vihar odmevov

Zrcalka, 4. knjiga
Christelle Dabos
Vihar odmevov Novo
21,00 € 21,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,63 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Sanje
Zbirka Sanje. Fantazija
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-274-649-0
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika La tempête des échos
Podnaslov izvirnika La passe-miroir. Vol. 4
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Živa Čebulj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15 cm
650 g
424 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
leposlovje
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Svet je že skoraj padel s tečajev. Oboki so se začeli krušiti in sesuvati. Uničenje je mogoče preprečiti le na en način: treba je najti krivca. Treba je poiskati Drugega. Toda kako, če nihče ne ve niti, kakšen je? Ofelija in Thorn se skupaj odpravita po sledi odmevov, nenavadnega pojava, za katerega se zdi, da je ključ do rešitve skrivnosti. Spustiti se bosta morala globoko v zakulisje Babilona in še globlje v svoj lastni spomin. Medtem pa bi si na Podmilonebju Bog lahko prilastil moč, po kateri tako hlepi. Bog ali Drugi, kdo izmed njiju je hujša grožnja svetu fantazije?

Tetralogija Zrcalka, ki jo je unisono navdušenje bralcev in kritikov po izidu bliskovito izstrelilo med francoske mladinske uspešnice in se je, podobno kot Harryja Potterja in Gospodarja prstanov, ne branijo niti odrasli bralci, pred očaranimi očmi razgrne nenavadni svet, v katerem so se ljudje ustalili na številnih obokih. Ti po razbitju Zemlje na koščke krožijo okoli starega sveta, vsak pod zaščitništvom nesmrtnega Družinskega duha. Zgodbo, ki jo odlikuje pretanjen smisel za psihologijo in čudežno, oživlja prisotnost le navidez krhke, v resnici pa nadvse bistre in prisebne junakinje, katere notranje moči kljub temu, da se znajde sredi mračnih srednjeveških spletk in dvomljivih zavezništev, ni moč razbiti na koščke. S svojim razkošjem zapletov in preobratov ter pozornostjo, posvečeno narativnim detajlom, zgradi pripovedni lok, preko katerega se ta roman iskrivega francoskega esprija zavihti na knjižno polico ob najimenitnejša dela fantazijskega žanra, v njem pa se odzrcali tudi nadih belle epoque.

In nenazadnje, ko opisuje sesutje starega sveta, kataklizmično rušenje obokov, prežanje Praznine pod oblaki, Zrcalka bistveno odseva svet tu in zdaj. Kako se soočiti s tem, kar se iz fantazijske knjige že jutri lahko preseli v našo resničnost – kolikor se to ni že zgodilo? Katero zrcalo pokaže resnično naravo in kateri odsevi so lažni? Za katerim zrcalom se boči svet, ki ga je častno sanjati in ustvariti? In kakšna naj bosta zrcalka in zrcalec, da jima bo dano preiti skozenj? Morda pa je drža v tem, da se ne priklonimo pred silami, ki uničujejo življenje Zemlje, temveč se od njih odklonimo, kot se to zgodi z nekaterimi ključnimi junakinjami in junaki Zrcalke.
Ali pa storimo še kaj več.

 

V zrcalu tetralogije se svetlikajo številne nagrade. S prvo knjigo Zrcalke je avtorica postala zmagovalka natečaja Gallimard Jeunesse za najboljši prvenec ter prejela Gallimardovo prestižno nagrado Grand Prix de l´Imaginaire (2016). Zmagoslavje po bolezni, med katero je pisala, se je nadaljevalo, ko je fantazijski kristal postal Amazonova naj knjiga leta v kategoriji fantazijske književnosti, prav tako je bila uvrščena na seznam izstopajočih crossover literarnih dosežkov New York Timesa (2018). Nominirana je bila še v kategoriji najboljše mladinske knjige, ki jo podeljuje knjigarna Waterstones (2019). Zrcalka je bila opažena tudi v slovenskem prostoru, žirija Pionirske – Centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo jo je nagradila z zlato hruško. 


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...