Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Puste dežele

Temni stolp, knj. 3
Stephen King
Puste dežele
17,95 € 17,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,54 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7076-70-7
Naslov izvirnika The Wastelands
Podnaslov izvirnika The Dark Tower III
Leto izdaje izvirnika 1991
Prevod Anja Bakan
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
620 g
640 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tretji del sage Temni stolp z naslovom Puste dežele se začenja nekaj mesecev po prihodu Eddieja in Susannah v Rolandov svet. Zdaj pripadnika njegovega novega ka-teta sta medtem postala izkušena revolveraša, toda Roland je med obiskom New Yorka v letu 1977 spremenil potek ka, ker je rešil življenje Jaku Chambersu, fantu, ki je v Rolandovem kje in kdaj že umrl.

Jake in Roland tako zdaj živita v različnih svetovih, vendar ju združuje ista norost: paradoks dvojnih spominov. Roland, Susannah in Eddie morajo Jaka prepeljati v Vmesni svet in slediti poti žarka vse do temnega stolpa. A tu ni nič preprostega. Na svoji poti pridejo v porušeno mesto Lud in se znajdejo med vojskujočima se tolpama Pubertov in Sivcev.

Iz Luda jih lahko odpelje samo Blaine Enotirni, nori vlak, ki se navdušuje nad ugankami in samomorilskimi vožnjami.

Recenzija Bukla

Ko je najstniški Stephen King v šestdesetih letih prejšnjega stoletja prebral Gospodarja prstanov, si je tudi sam zadal cilj, da spiše svoj fantazijski ep. Vendar se mu je formula za izvirnost (ni hotel kopirati Tolkiena) odmikala, dokler si ni ogledal filmske mojstrovine Dober, grd, hudoben režiserja Sergia Leoneja. Tedaj je vedel, da »hočem napisati roman, v katerem bo sicer zajet tisti Tolkienov nadih iskanja in čarovnije, vendar se bo zgodba odvijala na Leonovem skoraj absurdno veličastnem zahodnjaškem prizorišču«. Povedano dobro udejanji v Pustih deželah, nekakšni mešanici post­apokaliptične prostranosti in eksistencialnega vestrna, zaviti v fantazijsko, pogosto spreminjajočo se stvarnost. Pripoved o Rolandu, revolverašu iz vzporedne, a z našo povezane realnosti, ki išče izmuzljivi Temni stolp (razlogi o tem in še marsičem se nam le počasi razkrivajo), se tokrat pošteno poglobi, tako tematsko kot po obsegu strani, tako da se zdi, da sta bili prejšnji dve knjigi pravzaprav le podlaga za vzpostavitev zgodbe – Revolveraš je predstavil Rolanda, Premik ­trojice pa njegova popotna tovariša Eddieja in Susannah. Druščina tokrat prispe v porušeno mesto Lud, kjer se znajde med dvema vojskujočima si tolpama, pri tem pa morajo prepričati prebrisani – in malo nori – samomorilski vlak Blaine Enotirni, da jih popelje čez s pišem smrti opustošene puste dežele. Ob tem pa Roland, ki je v prejšnji knjigi s časovno-prostorskimi skoki v New Yorku rešil smrti svojega simbolnega sina Jaka (ki je pred tem umrl že dvakrat), ostane ujet v dveh svetovih: paradoks dvojnih spominov ga potiska vedno globlje v blaz­nost … Premeteni, kot na tripu vživeti roman, ki ga je bil sposoben napisati le King na vrhuncu svoje ustvarjalne moči.

Aleš Cimprič, Bukla 158

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...