Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Zimska zaročenca

Zrcalka, 1. knjiga
Christelle Dabos
Zimska zaročenca
17,95 € 17,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,54 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Sanje
Zbirka Sanje. Fantazija
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-274-590-5
Naslov izvirnika La passe-mirroir. Les fiancés de l'hiver
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Živa Čebulj
Urejanje Andreja Udovč

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15 cm
610 g
416 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prejemnica Grand Prix de l´Imaginaire 2016
Zmagovalka natečaja Gallimard Jeunesse za najboljši prvenec
Amazonova NAJ KNJIGA LETA v kategoriji fantazijske književnosti
Uvrščena na seznam izstopajočih crossover literarnih dosežkov 2018 v New York Timesu
Nominirana za Waterstones Children's Book Prize 2019

Ofelija pod svojimi pravokotastimi očali in ponošenim govorečim šalom, ki ji dela družbo v urah samotarske službe, skriva nenavadna darova: zgolj z dotikom zna prebrati preteklost predmetov, v zrcalih pa se ne ogleduje, temveč jih prehaja. Zatopljena v skrb za zgodovinske Arhive mirno živi na svojem oboku, Animi, dokler je družinske starešinke ne zaročijo s hladnim Thornom iz mogočnega klana Zmajev. Proti svoji volji je primorana zapustiti družino in mu slediti na Oblakovo, v ledeni oklep zime ujeto lebdečo prestolnico Pola. Kaj neki je botrovalo odločitvi, da mu je bila za družico izbrana prav ona? In zakaj mora skrivati svojo identiteto?
Ne da bi poznala skrivnostne vzvode kot struna napetega dogajanja, Ofelija postane igračka sredi smrtno nevarne zarote.

Nepozabna junakinja, pripovedno razkošen, v skrivnosti zagrnjen svet, kristalna eleganca sloga – in neizprosna zarota v osrčju zgodbe. Voilà! Odkrijte prvo knjigo velike domišljijske sage in izjemen talent pisateljice z naravnost presenetljivo domišljijo.

Prvenec tetralogije Zrcalka, ki ga je unisono navdušenje bralcev in kritikov po izidu bliskovito izstrelilo med francoske mladinske uspešnice in ki se ga, podobno kot Harryja Potterja in Gospodarja prstanov, ne branijo niti odrasli bralci, pred očaranimi očmi razgrne nenavadni svet, v katerem so se ljudje ustalili na številnih Lokih. Ti po razbitju Zemlje na koščke krožijo okoli starega sveta, vsak pod zaščitništvom nesmrtnega Družinskega duha. V Zimskih zaročencih, prvem delu fantazijske sage, oživlja zgodbo prisotnost le navidez krhke, v resnici pa nadvse bistre in prisebne junakinje, katere notranje moči kljub temu, da se znajde sredi mračnih srednjeveških spletk in dvomljivih zavezništev, ni moč razbiti na koščke. Zgodba, ki jo odlikuje pretanjen smisel za psihologijo in čudežno, je izpisana v kristalno čistem, tekočem stilu. S svojim razkošjem zapletov in preobratov ter pozornostjo, posvečeno narativnim detajlom, zgradi pripovedni lok, preko katerega se ta roman iskrivega francoskega esprija zavihti na knjižno polico ob najimenitnejša dela fantazijskega žanra, v njem pa se odzrcali tudi nadih belle epoque. Nepogrešljivo branje za zasnežene zimske dni!

»Nepozabna junakinja, bogat pripovedni svet ... odskočna deska v veličastno fantazijsko sago.«
- Le Monde

»Zrcalka se je že znašla na isti knjižni polici kot Harry Potter. Nepozabno potovanje k stičišču množice svetov!«
- Elle

Recenzija Bukla

Francoska avtorica Christelle Dabos (1980) je s prvim delom tetralogije Zrcalka, ki je hkrati tudi njen prvenec, napletla čarobno fantazijsko vesolje, avtentične junakinje in junake ter sofisticirane zaplete. Stari svet, kot ga poznamo, ne obstaja več, saj ga je Bog razbil na več koščkov, ki prosto lebdijo v vsemirju. Na vsakem od njih pod okriljem nesmrtnih družinskih duhov bivajo različni klani, ki se med seboj ne razumejo najbolje. Učenjakarska Ofelija, v knjige zamaknjena in simpatično raztresena glavna junakinja, mirno živi na prijazni Animi, kjer z veseljem skrbi za zgodovinske arhive. Ko sname svoje črne rokavičke in se začne dotikati predmetov, lahko prebere njihovo preteklost, kar je prikladna veščina, če delaš s starimi predmeti. Če je nujno, se mudi, ali je treba pobegniti, pa lahko potuje tudi skozi zrcala (v eni sobi smukne v najbližje ogledalo in naslednji trenutek pride ven na drugem kraju, v drugi sobi, skozi drugo ogledalo/zrcalo). Zakaj bi si torej mogočni hladnokrvni Thorn iz klana nevarnih Zmajev za družico želel prav to čudaško, samotarsko in za poroko nezainteresirano mlado dekle? A modre družinske starešinke so napletle nekaj večjega in njim ne gre ugovarjati. Ofelija, na videz krhka mladenka, tako po sili razmer na hitro spakira svoj razcefran govoreči šal in se s teto Rozalijo odpravi na Oblakovo, oddaljen in v večno zimo ujet planet svojega zaročenca. Tam vladajo mračne srednjeveške intrige, ljudje se predajajo iluzijam, slepilom in lažem, zato mora Ofelija najprej ugotoviti, komu sploh lahko zaupa in kakšna oseba se skriva za hladnim licem njenega zaročenca … »Dramatični preobrat v zadnjem delu knjige bralca pusti v napetem pričakovanju nadaljevanja,« so zapisali v Publishers Weekly, vsled številnih pohval, nagrad in nominacij pa lahko povzamemo, da gre skoraj gotovo za enega bolj izstopajočih fantazijskih crossover dosežkov prejšnjega leta.

Renate Rugelj, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...