Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Najmlajša vnukinja častitljivega I Čaa

Alma M. Karlin
Najmlajša vnukinja častitljivega I Čaa
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Založništvo J. Jezernik
Zbirka Z Almo v svet
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-94032-0-4
Prevod Jerneja Jezernik
Spremna beseda Jerneja Jezernik
Urejanje Jerneja Jezernik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
16,5 x 11,5 cm
70 g
72 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza

Povej naprej

O knjigi

Prva knjiga iz serije Z Almo v svet

Najmlajša vnukinja častitljivega I Čaa vas bo kot prvo delo v seriji Z Almo v svet navdušilo z neverjetno živahno, duhovito in hudomušno zgodbo o skorajda tragični zadregi kitajske družine brez moških potomcev z začetka 20. stoletja, iz časov, ko ženske naj ne bi imele talentov in preveč soli v glavi …

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Najmlajša vnukinja častitljivega I Čaa in Vodna vrba.)

Pred poletjem smo dobili novo serijo zgodbic iz zakladnice besedil svetovne popotnice, raziskovalke in pisateljice Alme Maximiliane Karlin iz Celja, ki je na svoji osemletni poti okoli sveta v letih 1923 in 1924 obiskala tudi Kitajsko. Zato sta prvi dve knjižici iz serije posvečeni Kitajski, jeseni pa bosta po besedah založ nice in prevajalke Jerneje Jezernik sledila tudi Peru in Panama. Prva knjižica je hkrati tudi eno od Alminih zadnjih del, ki je pod taktirko Maxa Moehringa iz Leipziga izšlo še za časa njenega življenja. Gre za kratko, devetdelno prozno besedilo z modrimi in duhovitimi dialogi večinoma naslovne junakinje in njenega dedka. Drugo besedilo, ki v izvirniku zaradi težkih povojnih časov ni bilo nikoli objavljeno (prevod v slovenščino je narejen po tipkopisu iz Almine zapuščine), pa tenkočutno prepleta dve ljubezenski zgodbi, eno s srečnim, drugo s tragičnim koncem, obe pa prinašata tudi globoka duhovna spoznanja. Nadaljevanje serije, predvidoma 12. oktobra, na Almin rojstni dan, bo poleg znanih prineslo predvsem še Almina neznana, tudi izrazito avtobiografsko obarvana dela.

Renate Rugelj, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...