Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nespečni

Goran Stojičić
Nespečni
22,98 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5139-5
Naslov izvirnika Besani
Prevod Tatjana Cestnik
Urejanje Urška Kaloper

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
310 g
246 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
srbsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zbirka kratkih zgodb govori o človeških usodah; o ljubezni in življenju, naključjih in zmotah, srečevanju in razhodih, začetkih in koncih. Avtor jo je označil za »prvo multimedialno zbirko v regiji«, ker zgodbe poleg odličnih ilustracij Slavimirja Stojanovića spremlja tudi posebej izbrana glasba, do katere dostopamo s QR-kodami. Ob pesmih Davida Bowieja, Toma Waitsa in Amy Winehouse je knjigo nemogoče odložiti – bralec sam postane nespečen.

»Vedno sem bila prepričana, da je umetnost opisati celo življenje. Ujeti toliko čustev na eni sami strani papirja je redka veščina. Goran jo premore.«
Alis Marić, blog Čitaj knjigu

»Bliskovito divjanje skozi življenje. S podtonom, da prava ljubezen ne pristopi sama. Moraš ji stopiti naproti. Zdaj. Takoj. Naj vas Goranove kratke zgodbe premaknejo. Čim prej.«
Bloger Kamenko Kesar, avtor knjige Mene ne bo noben jebo

Recenzija Bukla

Goran Stojičić (1965) je srbski pisatelj, Nespečni pa njegova prva – multimedijska – knjiga kratkih zgodb, ki jih lahko berete ob poslušanju posebej izbrane glasbe, do katere pridete z aktiviranjem QR-kode na začet ni strani vsake od njih. Poleg tega je knjigo ilustriral Slavimir Stojanović, tudi pri nas dobro znan oblikovalec. Seveda pa so najbolj pomembne zgodbe, njihova struktura in preobrati, Stojičićevo napeljevanje bralca, da misli, kako ga avtor pelje v eno smer, potem pa mu na koncu postreže z drugo perspektivo. Večinoma ljubezenske, vsekakor pa skoraj vedno zgodbe o (tesnih) medsebojnih odnosih so včasih silovite, spet drugič pa tudi lirične, enkrat zasnovane na fragmentarnih dialogih, ko mora bralec izluščiti, kdo je pravzaprav pripovedovalec dogajanja, spet drugič pregledne v svojem poteku, a s presenečenjem na koncu, kot denimo zgodba, ki opisuje življenje nekega para, moškega in ženske, za katerega pa se na koncu izkaže, da se v resnici nista nikoli srečala, čeprav sta živela samo nekaj ulic stran. Nespečni je knjiga kratkih zgodb, ki da ljubezni nove pripoved ne in doživljajske pospeške.

Samo Rugelj, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...