Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Notranji pir ali kako se prepiti do konca

Priročnik za rekreativne pivke in pivce z dvomi
Miha Šalehar
Notranji pir ali kako se prepiti do konca
29,99 € 29,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-01-6966-6
Ilustracije Neja Engelsberger

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,5 x 15 cm
350 g
221 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
leposlovje > eseji
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Miha Šalehar, (bivši) radijec in avtor uspešnic Duh česa in Pustolovec zmote se tokrat loti rekreativnega pijančevanja, ki mu je zapovedan vsak pravi slovenski dedec.

Prvi si ga je vzel banana-kivi liker

Od takrat je Mihi skozi svoj prebavni trakt spravil približno 36.400 pollitrskih steklenic piva. Za to je potreboval približno milijon in sto tisoč požirkov. V treh desetletjih in pol se je nabralo približno za deset let dni, ko je bil bodisi pijan ali mačkast. Skoraj tretjina vseh dni. In skoraj vsi konci tedna. Mihi torej ve, o čem piše.

»S prvo eksplozijo C2H5OH v mojih možganih je bilo jasno, da Mihi obožuje spremenjena stanja zavesti. Moj sicer čudoviti možganček, ki ga imam rad, je pač lahka tarča plenilcev take sorte. To je bila ljubezen na prvi požirek.« (odlomek iz knjige)

Zakaj smo tako radi pijani?

Avtor knjižnih uspešnic in dolgoletni radijski voditelj, ki je za ustvarjalno slovo od delovnega petka nekoč celo skoval besedno zvezo »notranji pir«, premišljuje o globoko ukoreninjenem delu slovenske folklore, zapovedanem vsakemu pravemu dedcu – rekreativnem pijančevanju. Zakaj smo tako radi pijani? Zakaj vse pomembne trenutke v življenju zalijemo s kupico rujnega? Kaj se zgodi, ko pivec ugotovi, da ne pije več on piva, temveč pivo njega? In kaj vse, ko si reče: »Dovolj je!«

»Šanki naše domovine so težka psihiatrija, dragi moji. Prostori pogube, kjer praviloma pet ali šest omamljenih depresivnežev v noč gobezda šaljive dovtipe, da bi prikrili resnico, nikdar pa nihče na šank ne pritakne vprašanja, ki bi druščini pomagalo ugotoviti, zakaj so v resnici tam. Bratje, čemu četrto pivo?« (odlomek iz knjige)

O avtorju

Miha Šalehar je diplomiral na Fakulteti za multimedije in je najbolj prepoznaven je kot pronicljiv radijski voditelj na Valu 202, vedno bolj pa je uveljavljen tudi kot knjižni avtor. Svoje refleksije zapisuje v kolumnah in knjigah, ki so v hipu uspešnice. Pri Mladinski knjigi so izšle tri: zbirka kolumn Duh česa, Pustolovec zmote, patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca in Notranji pir ali kako se prepiti do konca.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...