Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Smešno, ma non troppo

Zapisi o telesu, duhu, glasbi in vrtanju po nosu
Marko Pokorn
Smešno, ma non troppo
27,99 € 27,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,84 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-01-6534-7
Ilustracije Izar Lunaček

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,5 x 15 cm
380 g
236 strani
Tip knjige
kolumne
Kategorije
leposlovje > kratka proza
leposlovje > eseji

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zbirka kolumn priznanega pediatra in infektologa Marka Pokorna nam ponuja duhovit in iskriv pogled na svet skozi zdravnikova očala. 

Nepogrešljiva knjiga za razmislek in boljše počutje

Smešno, ma non troppo je zbirka pronicljivih, duhovitih pa tudi precej osebnih zapisov, ki so štiri leta izhajali v časopisu Delo. V njih nas avtor popelje skozi pester mozaik tem od zdravstva in zdravja, premislekov o sodobni družbi, minljivosti, dobrodejnosti glasbe pa vse do lahkotnejših premlevanj o večnosti tatujev, ljubavnih tepihih in slogih usekovanja. Ker je vse lažje premagati s humorjem.

»In zakaj cepljenje, saj covid ni nič, ena taka gripa. Še mask ni treba nositi, ker ni prepričljivih dokazov, da pomagajo. Kaj pomagajo, škodljive so: kar kirurge poglejte, kakšni bedaki postanejo, ko jih desetletja vsak dan nosijo pri svojem delu.« (Odlomek)

Zdravnik z izjemnim darom za pisanje in humor

o avtorju

Marko Pokorn, priznan pediater in infektolog, že skoraj tri desetletja ustvarja za gledališče in televizijo. Podpisan je pod scenarije uspešnih humorističnih predstav in nanizank, med katerimi sta se gledalcem doma in širše najbolj priljubila Teater Paradižnik in Naša mala klinika. Nagrajena sta bila z izjemno gledanostjo in številnimi viktorji za najboljšo igrano televizijsko oddajo.

»Pisanja kolumn sem se lotil zelo osebno. Zato sem v njih najbrž o sebi zapisal več, kot bi si želel.«

Recenzija Bukla

Na sedanji Bežigrajski gimnaziji je pred štiridesetimi leti delovalo društvo sred­nješolskih ustvarjalcev KUD Koseski, ki je kasneje dalo serijo izjemnih zdravnikov, med katerimi so (tudi) Aleš Ves­naver, Samo Zver in Marko Pokorn. Ti so v zadnjem času dobili javno besedo ob mnogih medicinskih izzivih sedan­josti, najbrž najbolj kontinuirano pa je o njih in svojem poklicu pisal Marko Pokorn, ki je bil v preteklosti tudi (ko)scenarist nanizank Teater Paradiž­nik in Naša mala klinika. Njegove kolumne iz zadnjih štirih let so zdaj izšle v knjižni obliki, berejo pa se kot precej osebno, pa tudi širše zdravniško poročilo o stanju bolezni in zdravja na naših tleh, o specifikah zdravniškega poklica, ki se poleg formalnega znanja pogosto zanaša tudi na povsem očitne pacientove znake, od njegove telesne govorice do vonja, o zagatah pediatra in infektologa, ko se znajde pred starši, ki zavračajo obvezna cepljenja, o novi real­nosti, ki jo je v zadnjih dveh letih prinesla pandemija (vključno z dogajanjem na nočnem covid oddelku) ter o lepotah in strahotah tega unikatnega poklica. Duhovito, dobrohotno, dobrodušno in inteligentno pisanje!

Samo Rugelj, Bukla 169

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...