Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Abstraktna podoba

Gabriella M.
Abstraktna podoba

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Primus
Zbirka Avtorji
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6950-50-3
Urejanje Suzana Kramar Dodič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
520 g
350 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

V romanu Abstraktna podoba je predstavljena zgodba Mie Gabriel, slovenske slikarke, ki živi v New Yorku. Njeno prvo razstavo spremljajo neljubi pripetljaji, toda lastnik galerije, skrivnostni Alex David jo preseneti z nenavadno poslovno ponudbo. Mia odpotuje v Firence, kjer pomaga pri odprtju nove galerije, hkrati pa jo vedno bolj privlači šarmantni Alex in njegovo skrivnostno življenje.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Alah pod Sveto trojico in Abstraktna podoba.)

Novinar, scenarist, režiser in tudi avtor več romanov (Škržati iz Lavande, Tartinijev ključ, Za soncem vedno pride dež …) se v pričujočem delu loteva begunstva, družbeno aktualne teme, ki zadnje leto tudi pri nas pogosto najde svoje mesto v knjigah. Osrednji junak romana je Jaser, mlad sirski zdravnik, ki ga njegova številčna družina določi za pot v Evropo, da bi kasneje tudi njih potegnil iz pekla vojne. Na dolgi poti proti Nemčiji se Jaser ustavi tudi v slovenskem begunskem centru, kjer spozna prijazno prostovoljko Majo, učiteljico zgodovine. Maja svoje poslanstvo najde v dobrodelnosti in boju za pravičnost, ob tem pa vse bolj izgublja stik s svojim možem, ki je poln nezaupanja do tujcev in njenega dela. Njena družinska drama se prepleta z Jaserjevo potjo proti svobodi, a vse se na žalost ne konča srečno.
Drugi roman, lahkotnejšega žanra, Abstraktna podoba, pa je nastal pod psevdonimom. Avtorica v najlepših letih je umetniška duša in zato je nekako naravno, da je tudi njena zgodba postavljena v umetniško okolje. Junakinja, Mia Gabriel je slovenska slikarka, ki živi v New Yorku in poskuša pripraviti svojo prvo galerijsko razstavo. Preseneti jo nenavadna poslovna ponudba čednega Alexa Davida in nepričakovano odpotuje v Firence, kjer se čustveno zaplete in tok dogodkov jo posrka v vrtinec strahu in pričakovanj.
Oba domača romana, med sabo dokaj različna, sta izšla v okviru novega projekta Avtorji, s katerim želi založba Primus pomagati do izida kvaltitetno pripravljene knjige tistim slovenskim avtorjem, ki ne najdejo pravega posluha pri založbah ali so se odločili izdati knjigo v samozaložbi.

Renate Rugelj, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...