Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Izginuli svet

Julia Phillips
Izginuli svet

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Kapučino
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-01-5820-2
Naslov izvirnika Disappearing earth
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Danica Križman

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
320 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
leposlovje > srhljivi roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ko nekega avgustovskega dne na kamčatski obali izgineta dve deklici, sestri, policijske preiskave kmalu zajamejo bližnjo in širšo okolico in pretresejo malo mesto. Med brezplodnim poizvedovanjem, ki se vleče vse leto, se pred nami nizajo različne ženske zgodbe, vsaka tako ali drugače povezana z izginotjem. Mesec za mesecem, košček za koščkom gradijo pisani mozaik raznolike kamčatske družbe, obenem pa pletejo mrežo tesno povezane ženske skupnosti, ki nazadnje preraste okvire tega skrivnostnega končka sveta.

Ameriška pisateljica Julia Phillips nas po sledeh izginulih deklic popelje na razburljivo popotovanje skozi deželo neukrotljive lepote in velikih nasprotij – neprehodnih gozdov in prostrane tundre, sovjetske nostalgije in etničnih manjšin, okostenelega šovinizma in prebujajočega se feminizma – do še bolj razburljivega konca.

Recenzija Bukla

Ko je poleti 2019 izšel romaneskni prvenec ameriške pisateljice Julie Phillips Izginuli svet (kupil sem si ga v Rimu, to je bilo še v časih, ko je bilo mogoče potovati naokoli), je pritegnil veliko pozornosti tako zaradi teme in načina njene obdelave kot tudi zaradi kraja dogajanja. Avtorica je svoj roman namreč umestila na skrivnostni ruski polotok Kamčatka, v pozabljeni svet na skrajnem severozahodu Rusije, kjer se ta izteguje v Tihi ocean, bralcem pa postregla s skrivnostno zgodbo, ki bi lahko v današnjih časih pobegnila iz kake televizijske serije. Prav na začetku romana namreč dve deklici, obenem tudi sestri, nekega poletnega avgustovskega dne ugrabi neznanec in za njima izgine vsaka sled. Policijska preiskava tega dogodka kmalu zajame bližnjo in daljno okolico. Pred nami se poleg te odmaknjene divjine začne odpirati kalejdoskop likov in njihovega življenja ter usod, ki so na različne načine povezane z izginulima deklicama, njihove posamične drame – nekatere od njih se spletejo v mrežo tesno povezanih žensk – pa se na koncu razburljivo razpletejo.

Samo Rugelj, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...