Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ljudje na burji

Milan Petek Levokov
Ljudje na burji

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba KUD Apokalipsa
Zbirka Apokalipsa
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6894-62-3
Glavni urednik Primož Repar
Spremna beseda Jurij Paljk

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
380 g
345 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Dejstvo, da je Milan Petek Levokov napisal roman o navidezno odmaknjenem, nepomembnem življenju starca, ki v domu za ostarele čaka na odrešitev, ki mu jo lahko prinese samo smrt, pa naj se to še tako kruto sliši, govori o pretanjenosti avtorja, ki preko nepomembnega in za družbo že nekoristnega starca odslikava podobo naše Goriške, Soške in Vipavske doline, a istočasno tudi postavlja ogledalo naši sedanji družbi...
Milan Petek Levokov je s to knjigo dodal v mozaik naše, primorske samobitnosti, pomemben, svetel kamenček, ki izstopa iz dogočasne, a tudi pogubne sivine našega vsakdana.

Recenzija Bukla

Roman Ljudje na burji pripoveduje zgodbo o starcu Ivu, ki nekega dne ob cesti opazi tablo s trojezičnim napisom, vendar med jeziki manjka slovenščina. Skozi bitko za dodani napis v slovenščini spoznavamo starčevo zgodbo, vse od otroštva, srečanja njegove ljubezni in odraslega življenja do starosti, v kateri se je znašel zdaj. Povsod ga spremlja glas Julke, njegove žene, ki je umrla že pred nekaj leti, a se nam zdi bolj navzoča kot marsikateri drug lik v pripovedi. Milan Petek Levokov, eden najbolj vsestranskih slovenskih pisateljev, piše tako za otroke kot za odrasle in tako prozo kot poezijo, nas skozi pripoved pelje na svoj značilen način: s preprostim jezikom, ki pa vseeno deluje bolj poetično kot marsikatera poezija. Roman, ki govori o starosti, prav taki, kot je, brez olepšav, in čeprav da zgodbi to nekako melanholičen priokus, skozi njo vseeno začutimo lepoto življenja.

Neža Poznič, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...