Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Lukež

Prvi del
Ernest Jazbinšek
Lukež
28,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba samozaložba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-94372-1-6
Leto izdaje izvirnika 2019

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 17 cm
700 g
319 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Roman Lukež se začne v okolici Cerknice, nadaljuje in konča pa v zavetju Gorjancev.

Recenzija Bukla

Avtor in njegova samozaložba nam v branje ponujata prvi del romana Lukež, ki je posvečen nekdanjim generacijam iz okolice Cerkniškega jezera. Naslovni junak je sin Florjana Gramca iz Ajdnice in Grete Markun iz Dolenjega Jezera. Otroštvo in mladost preživi v spoznavanju trdega življenja kmečkega človeka ob presihajočem jezeru. Prepoznava pa tudi odgovornosti in prilagajanje naravnim danostim. Po smrti brata Cirila, kontrabantarja, in staršev se Lukež odloči, da si bom dom ustvaril drugje, in se iz Notranjske preseli na Gorjance. V zavetju hribovja počasi gradi svoje novo domovanje. Zaradi neljubega dogodka v trenutku nepremišljenosti in čustvene razrvanosti pade v vrtinec hipne nerazsodnosti in povzroči tragedijo. Prosi odpuščanja, odsluži kazen in do konca živ­ljenja mu družina pomeni največje bogastvo.
Delo odlikujejo čudoviti, slikoviti in prepričljivi opisi pokrajine okrog Cerkniškega jezera in Gorjancev. V tej domačijski zgodbi so toplo in ganljivo predstavljene življenjske usode preprostih ljudi, njihova veselja in stiske, bolečine in ljubezni. Dramatični preobrati in nepričakovani zasuki dajejo romanu posebno dinamiko in prepričljiv dramaturški lok. Lukež bralcu zaradi svoje dobrote in poštenja priraste k srcu in želimo si, da bi se junakova zgodba končala srečno. Ker je življenje večno ponavljajoči se krog, je pomembno, kako živimo vsak trenutek sproti. Lirična zgodba o vztrajnosti, moči in požrtvovalnosti nam bo še dolgo ostala v spominu. Zagotovo do septembra, ko avtor napoveduje izid drugega dela romana.

Sonja Juvan, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...