Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Patrulja z bazarja Bhut

Deepa Anappara
Patrulja z bazarja Bhut

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Vida
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-95257-5-3
Naslov izvirnika Djinn patrol on the purple line
Leto izdaje izvirnika 2020
Prevod Neža Božič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14,5 cm
480 g
391 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje
leposlovje > leposlovni roman
indijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V revnem bastiju izgine mlad fant. Pristojni ne storijo ničesar, zato se trije prijatelji, Džaj, Pari in Fajz, odločijo ukrepati. Da bi našli pogrešanega sošolca, začnejo raziskovati skrivnosti bazarja Bhut.

Med svojim detektivskim delom se soočijo s prestrašenimi starši, ravnodušno policijo, premožnimi veljaki, katerih osvetljene domove bežno vidijo skozi megleno kopreno smoga, in grozljivimi govoricami o džinih, ki jemljejo duše.

Ko pa se izginotja začnejo vrstiti in se dogajajo vedno bližje njihovega doma, spoznajo, da njihova življenja ne bodo nikoli več enaka.

Globok in presunljiv uvid v sodobno Indijo: revščina, nemoralnost in tragedija, prikazane skozi otroške oči.

Recenzija Bukla

Indijska pisateljica Deepa Anappara, ki se je rodila v Kerali, kjer tudi živi, se je mednarodno prebila že s svojim prvencem Patrulja z bazarja Bhut (2020), dinamičnim, nabrito spisanim romanom, postavljenim v indijski basti, revni predel v izmišljenem velemestu. Tu buhti od življenja, dramatičnih usod, otroci so vsepovsod, pritisk življenja pa skoraj neznosen, kar so dodobra popisali že indijski romani in filmi od Revnega milijonarja naprej. Anappara v ta vsakodnevni indijski kaos postavi napeto zgodbo o izginot­ju mladega fanta, za katerega se pristojni ne zmenijo, kar spodbudi tri prijatelje, da se odločijo ukrepati in priti stvari do dna. Džaj, Pari in Fajz so hitri in odzivni, pametni in iznajdljivi, z mešanico detektivskega dela in otroškega pristopa se lotijo primera, ki jih odpelje po vijugah skrivnostnega indijskega življenja, kjer se poleg v lasten krog zaprtih odraslih bohotijo govorice o džinih, ki jemljejo duše. Bazar Bhut jih potegne v svoja divja nedrja, od koder se seveda ne morejo vrniti enaki. Divji portret sodobne Indije.

Samo Rugelj, Bukla 160

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...