Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kdo je ubil SEKS?

Andrej Capobianco
Kdo je ubil SEKS?
26,90 € 26,90 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-298-218-8

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,5 cm
460 g
500 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Lara Šmit, bivša teniška legenda in vodja hitro vzpenjajoče se novoustanovljene Slovenske evropske konstruktivne stranke (SEKS), pred začetkom volilne kampanje in ravno med tekmo Lige prvakov pade z balkona v središču Ljubljane. Naključje hoče, da sta jo na dan smrti – da bi zbrala dokaze o njeni domnevni nezvestobi – zasledovala zasebna detektivka, »primorski vihar« Anita Fikač in mladi stažist Rado Tulli, ki se je v Ljubljano preselil iz Rima. Ker postaneta v preiskovanju primera nepogrešljiva, sklene z njima zavezništvo policijski inšpektor Ivan Morelli. Politično ozračje se pregreva in vsem trem se silno mudi prebiti skozi labirint političnih in zasebnih spletk, da bi storilca ali storilko pripeljali pred roko pravice. Kdo je ubil SEKS? je politični triler, ki nudi vpogled v razdvojenost slovenskega političnega prostora in slovensko majhnost, a ves čas pazi, da se ne sprevrže v moralko; ostaja duhovit, iskriv in zlasti, kot vsaka dobra nogometna tekma, napet. Vse do bridkega konca, seveda, ko bralcem igra Lana del Rey.

o avtorju

Andrej Capobianco je psevdonim dolgoletnega uslužbenca institucij Evropske unije, ki piše kolumne za +Portal in revijo El Normal. Štirinajst let je bil poročevalec Evropske komisije, za katero je spremljal politične in gospodarske dogodke v Sloveniji. Odraščal je v Rimu, kjer je obiskoval mednarodno angleško šolo, diplomiral iz ekonomije na univerzi La Sapienza in vzljubil nogomet. Čeprav že več let srečno živi v Sloveniji, nanjo gleda od »zunaj«. Iz strahospoštovanja slovensko slovnico še vika.

Recenzija Bukla

Zbirka Žametna beletrina, ki ji je lansko leto pot utrla nova knjiga našega nekdanjega predsednika, je bogatejša za kriminalno dober slovenski politični triler, ki bralca pritegne že s provokativnim naslovom. Seks se pač prodaja, kar dobro vedo liki romana, navsezadnje pa to najbolje ve avtor sam – dolgoletni uslužbenec institucij EU in kolumnist, ki je odraščal v Rimu. Pisanje ni enostaven posel, če pa to počneš v jeziku, ki je sicer tvoj materni, nisi pa v tej državi odraščal in se v tem jeziku izobraževal, pa je še toliko težje, kar Capobianco (to je psevdonim) tudi prizna. Vendar če tega podatka ne bi vedeli, pri branju tega ne bi opazili, saj je njegov besedni zaklad bogat, opisi natančno doživeti, liki pa izjemno dodelani. Verjetno je k temu prispevala tudi Ana Schnabl, ki je knjigo uredila. Politični krimič je napeto zasledovanje umora, pa ne le enega, ki mu avtor doda pronicljiv pogled na slovensko politično sceno od zunaj. Temi politične razdvojenosti in populizma vpeljuje na izjemno takten način in drži rdečo nit kriminalnega dogajanja. Naslov naj vas ne zavede, to ni knjiga o seksu, SEKS je namreč novoustanovljena Slovenska evropska konstruktivna stranka, prva žrtev pa je Lara Šmit, nekdanja teniška šampionka, sedaj pa vodja omenjene stranke, ki ji pred volitvami kaže več kot odlično. Jo je ubil njen mož, ki je nekaj dni pred smrtjo naročil zasebnim detektivom, naj raziščejo, s kom ga žena vara? Napeto!

Ajda Vodlan, Bukla 179

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...