Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tisti, ki so spali

Samo Kreutz
Tisti, ki so spali
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Ekslibris
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6838-83-2
Urejanje Jelena Lasan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
610 g
501 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

O knjigi

Ernest je moški v poznih štiridesetih letih. Ker mu je oče zgodaj umrl, ga je mati povsem privezala na kmetijo in nase, zato ima občutek, da sploh ni nikoli živel. Ko umre še ona, se odloči, da bo prerezal sleherno vez s preteklostjo in si na tak način skušal povrniti izgubljena leta. To je zgodba o osvobajanju od vsega, kar veže, stiska, hkrati pa je pripoved o nas, našem svetu in tistih ostalih, ki si jih ustvarimo sami ter tudi o nenavadno magičnih potovanjih med enimi in drugimi. čeprav je del romana potopljen v nam že morda dokaj odmaknjen čas, pa se dotika problemov, ki so dandanes še kako aktualni (begunstvo, življenje v senci krize, negotovosti in bolezni, razpadanje starih vrednot ter pogosto boleča vzpostavitev novih...).

Recenzija Bukla

Samo Kreutz (1975), ki je napisal že več pesniških zbirk, številne haikuje in kratke zgodbe, je zdaj podpisal še obsežen roman. Roman, ki v subtilnosti sledi predhodnim avtorjevim delom, se dotika vsakdanjih, vsem dobro znanih tem, ki pa so kljub relevantnosti večkrat spregledane. Gre za zgodbo o iskanju sreče, ki jo pripoveduje Ernest, moški v poznih štiridesetih letih. Ernest je očeta izgubil v rosnih letih, vzgojila pa ga je trda materina roka, ki ga je privezala na dom. Zdaj, po materini smrti, Ernest išče samega sebe in se sprašuje, ali je sploh kdaj zares živel. Odloči se pokopati ubogega Egidija in postati pravi, samozavestni Ernest, ki potuje in uživa v vsakem trenutku. Ernest, ki je šarmanten in ob jutranji kavici klepeta s kolegico Vaneso. Ernest, ki se zaljubi, saj ga Vanesina prijateljica Željka popolnoma očara. Ernestova zgodba je zgodba o osvobajanju, s katero se lahko poistoveti vsak izmed nas. Je razvozlavanje preteklosti, ki prinese notranje očiščenje. Ali kot je zapisala Jelena Lasan v spremni besedi, je inklinacija posameznika na poti k lastni sreči.

Vanja Jazbec, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...