Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Tunel
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Prvenci
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-3982-9

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13 cm
260 g
287 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Recenzija Bukla

Krista, Leon in Uroš so dobri prijatelji iz srednje šole, zdaj že v srednjih letih in globoko v krizi. Krizi življenja in krizi družbe, gospodarstva, sveta. Krista ima moža in tri otroke, vendar se po izgubi službe počuti nesposobno, Leon je računalničar, oblikovalec spletnih strani, ki živi v romantični sanjariji iz preteklosti, Uroš pa je boemski saksofonist, nestabilen v zvezah, v iskanju melodije svojega življenja. Potem je tu še Mila, četrta sošolka, ki je bila vedno na stranskem tiru, zdaj pa je, kot odrasla ženska, edina, ki ima stabilno poklicno in družinsko življenje. Njihove usode se ponovno prepletejo in pridejo do vrhunca v dneh, ko se pripravlja obletnica, razredno srečanje, saj začnejo na plano siliti skrivnosti iz preteklosti, kriza pa v zaključnem krešendu doseže nekakšno skupinsko dno.
Roman, ki temelji na večglasnem pripovedovanju, je izšel v zbirki Prvenci in vzpostavlja sodobno govorico, nekje na pol poti med ironičnim humorjem in tragično nemočjo, svežina sloga pa obeta, da se pisanje Tine Batista Napotnik na tej točki še ne bo končalo.

Žiga Valetič, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...