Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zamrznjena Pomlad

Tone Kuntner
Zamrznjena Pomlad
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Karantanija
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-275-188-3
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Viktorija Muha

Tehnične lastnosti
trda vezava
22,5 x 13,5 cm
240 g
72 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tone Kuntner, priljubljen slovenski pesnik, svojo novo knjigo Zamrznjena Pomlad posveča 100. obletnici Cankarjeve smrti in 30. obletnici slovenske Pomladi, pa tudi nekaterim drugim okroglim obletnicam zgodovinskih dogodkov.

Recenzija Bukla

Nova zbirka priljubljenega igralca in pesnika prihaja med bralce v letu pomembnih obletnic, 100. obletnice Cankarjeve smrti in 30. obletnice slovenske Pomladi. Pesmi, kljub ponosu in sreči, ki ju čuti pesnik do domovine, preveva tudi zaskrbljenost. To nakaže že naslov, prispodoba za Slovenijo, ki je obstala, »zamrznila« v primežu današnjega časa, pesnik pa se dotakne tudi drugih bolečih tem, od nizke narodne zavesti, razdora, ki vlada med ljudmi, do odhajanja mladih. Ob tem ves čas poudarja pomembnost družine, doma in občutka pripadnosti domovini. Kuntnerjeve pesmi so premišljeno vpete med Cankarjeve prozne odlomke, celoto pa zaokrožita Menartova pesem Slovenska pomlad na začetku zbirke in Prešernova Elegija svojim rojakom na koncu. Lirsko-prozni dialog velikanov slovenske literature, ki izpoveduje silovito ljubezen do domovine in slovenskega naroda.

Kristina Sluga, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...