Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Dva koraka naprej

Anne Buist, Graeme Simsion
Dva koraka naprej

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Miš
Zbirka Srebrne niti
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-272-295-1
Naslov izvirnika Two Steps Forward
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Brigita Orel
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 15 cm
620 g
424 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > potopisi
leposlovje > leposlovni roman
avstralsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zoe, gospodinja srednjih let in nesojena umetnica, je iz Kalifornije. Martin, profesor strojništva, je Anglež. Oba se nekaj tednov po hudi izgubi znajdeta v francoskem Clunyju: Zoe po moževi smrti, Martin po zahtevni ločitvi. Ne poznata se, a se skorajda hkrati odpravita na pot. Več kot dva tisoč kilometrov hoje po stopinjah nešteto romarjev svetega Jakoba proti Santiagu de Compostela pomeni tudi zanju nov začetek.

Kot vsak romar se na tej zanimivi, humorno opisani in na trenutke romantični poti tudi onadva spremenita. Čustva so njuna najtežja prtljaga. Spoznata, da je tam vsak predvsem sam s sabo. Jakobova pot ni le pot vsakodnevnih odločitev o tem, v katero smer oditi, ampak tudi o tem, kaj pustiti za seboj in kaj znova poiskati ter obdržati.

O delu

Roman Dva koraka naprej je očarljiva pripoved o življenjskih spremembah in odlaganju nepotrebnih bremen, pa tudi čudovita in nepredvidljiva ljubezenska zgodba. Roman raziskuje tematiki odpuščanja in samoodkrivanja, do njiju pa pristopa z blago humorno noto. Med romanjem od Clunyja do Santiaga se razpleta zgodba o čustveni in duhovni poti dveh posameznikov, ki sta se našla na življenjskem razpotju. Roman prihaja izpod peresa pisatelja Graema Simsiona, ki je slovenskim bralcem znan predvsem po mednarodni uspešnici Projekt Rosie, in njegove žene, pisateljice Anne Buist, ki slovi po kriminalnih romanih, ter je čudovit amalgam obeh pisateljskih glasov – sprva duhovit in srčen, nato iznenada skrivnosten in napet. Duhovito, a vendar poduhovljeno branje, ki bo izpolnilo širok nabor bralskih okusov.

Recenzija Bukla

Avstralskega pisatelja Graemeja Simsiona v slovenščini že poznamo po grenkosladkih romanih Projekt Rosie in Projekt otrok, tokratni popot niški roman pa je napisal s svojo ženo Anne Buist. Z njo se je v preteklih letih kar dvakrat podal po daljši in vsakič malo drugačni različici poti Camino in najbrž je ravno med to dolgo dnevno hojo v dvoje vzklila misel na dvotirni roman, ki bi se dogajal na tej poti. Rezultat je delo, v katerem se izmenjujejo »moška« in »ženska« poglavja, saj ima roman dva protagonista. Prva je Zoe, Američanka, ki ji je pred nekaj tedni umrl mož. V odsotnosti pravega časa za žalovanje ter ob obesku školjke pokrovače, simbola Camina, ki ga odkrije v neki francoski trgovini, se odloči, da se za nekaj časa odpravi na to pot. Drugi junak je Anglež Martin, užaljen in izmučen od teže ločitve, drugače pa izumitelj, ki preizkuša praktičnost svojega vozička, s katerim želi prepričati investitorje, da bi vložili v njegovo proizvod njo. Zato se s svojim izumom odpravi na Camino. Njuni poti se kmalu (prvič in potem še nekajkrat) prekrižajo. Rezultat je nenavadna, tudi ljubezenska zgodba, polna primikanja in odmikanja – Camino namreč deluje kot nekakšna harmonika – , popotnih pripetljajev z nenavadnimi sopotniki ter tudi obračunov s svojo preteklostjo. To je pogosto tudi eden od smislov takega pohajanja, seveda s koncem, ki odpira možnosti za nove življenjske poti.

Samo Rugelj, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...