Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Poti in brezpotja

Slavo Vajt
Poti in brezpotja

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Sanje
Zbirka Luna
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-274-304-8
Fotografije Slavo Vajt

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15 cm
790 g
419 strani
Tip knjige
potopis
Kategorije
leposlovje > potopisi
biografije in spomini

Povej naprej

Založnik o knjigi

Slavo Vajt je fotografski mojster in filmski ustvarjalec. Človek, v katerem se pretakata tišina mirnega sidrišča in radoživa nomadska razprtost za vse, kar se lahko pojavi v svetovih, ki jih srečuje, preči in jim pričuje. Med ljubeznimi, ki jim je ostal zavezan za zmeraj, je lepota raznoterih obrazov morja, gora, alpinizma in popotovanj.

Razkošna knjiga Poti in brezpotja, ki jo dopolnjujejo avtorjeve barvne fotografije, je sestavljena iz treh delov: potopisov (iz Himalaje, Južne Amerike, Turčije, Indije, Kašmirja,Tajske in Španije), zgodb in utrinkov. Presežna vrednost in bistvo, ki povezuje vse tri dele, je Vajtovo doživljanje sveta, družbe, človeka ..., njegova razmišljanja in refleksije na videno in doživeto, njegove resnice. Še pomembnejše je njegovo sporočilo bralcu: "Srčno si želim, da bi mladi, pa tudi starejši bralci, ki še niso dokončno ujeti v resnice davno preživete preteklosti, uspeli vzpostaviti ustvarjalen dialog med pripovedmi v knjigi in tistimi, ki jih nosijo v sebi."

Recenzija Bukla

Vajt (1935), dolgoletni filmski snemalec in soustvarjalec mnogih slovenskih filmov, tudi klasik od Cvetja v jeseni naprej, je pred svojo osemdesetletnico v knjigo Poti in brezpotja zbral svoje popotne in druge zapise. V njih se kaže kot talentiran, pozoren in svojevrsten opazovalec življenja okoli sebe ne glede na to, ali se nahaja v Južni Ameriki, Turčiji, na Tajskem v Indiji ali pa zgolj na domači Grmadi. Tridelno sestavljena knjiga v prvem delu, skupaj z avtorjevimi fotografijami, prinaša zapise z Vajtovih potovanj z vsega sveta, v drugem postreže z njegovimi zgodbami, ki se gibljejo med avtobiografsko pripovedjo, basnijo in literaturo, v tretjem pa avtor na enem mestu združi še svoje kratke, nekajstavčne utrinke, ki tu in tam prehajajo v aforizme, s katerimi podaja svoje življenjske modrosti in svoj življenjski nazor, sprijaznjen z nepopolnostjo sveta.

Samo Rugelj, Bukla 107-108

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...