Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Srce ne pozna malenkosti

Misli Ivana Cankarja iz sto leposlovnih in drugih spisov ter pisem
Ivan Cankar
Srce ne pozna malenkosti
14,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-282-301-6
Leto izdaje izvirnika 2018
Izbor Marjeta Zorec
Urejanje Aljoša Harlamov

Tehnične lastnosti
trda vezava
17 x 15,5 cm
340 g
135 strani
Tip knjige
aforizmi in anekdote
Kategorije
leposlovje
biografije in spomini
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Izbor misli Ivana Cankarja iz leposlovnih del, tako iz dramatike in proze kot iz pisem in drugih spisov. Knjiga je lično opremljena in oblikovana ter kot taka prekrasno darilo za vse bralce, saj je Ivan Cankar tisti slovenski pisatelj, ki je razumel Slovence kot nihče drug. Misli so razdeljene na več sklopov, ki se poleg karakterja Slovencev dotikajo še šolskega sistema in mladosti, vloge umetnika in umetnosti v družbi, ljubezni in domovine.

Recenzija Bukla

Zakaj je Ivan Cankar klasik slovenske literature? Po eni strani zato, ker se je v svojih delih ukvarjal s pomembnimi temami, v katerih so bili njegovi junaki zagozdeni v nekatere ključne, skoraj arhetipske družbene in slovenske narodove teme, ki so jih morali razrešiti na sebi lastne načine. Po drugi strani pa je Cankar postal klasik tudi zato, ker je pisal dobre stavke. Če hočeš napisati knjigo (ali dramo ali esej), moraš to delo spisati iz dobrih stavkov, stavkov, ki vzbudijo čustvo ali zaiskrijo intelekt, torej stavkov, ki si jih izpišeš, saj jih želiš čez čas znova prebrati. Če torej letos ne želite poseči po celotnih delih Ivana Cankarja, si lahko s to darilno knjigo, izbor je naredila Marjeta Zorec, privoščite nekaj najbolj uspelih Cankarjevih misli. Za pokušino ena iz Cankarjeve avtobiografije Moje življenje: »Če hodiš po cesti, po kateri si romal pred zdavnimi leti, še v zgodnji mladosti, cveto ob vsi poti spomini, tako živi, da se nekdanja ura ponevedoma zlije z zdanjo: še si tisti, kakor si, in hkrati si tisti, ki je bil.«

Renate Rugelj, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...