Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Blackout

Marc Elsberg
Blackout

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7076-30-1
Naslov izvirnika Blackout
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Anja Bakan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
414 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > znanstvenofantastični roman
leposlovje > srhljivi roman
avstrijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Jutri bo prepozno! Ko nekega večera zmanjka elektrike, nihče ne zganja panike. Ne še. Nikoli ne traja dolgo, da luči spet zasvetijo, kajne? Gotovo je le manjša motnja, kakšno neurje, morda okvara.

A nocoj se dogaja nekaj čudnega. Operaterji po vsej Evropi nejeverno in nemočno opazujejo kolaps električnih omrežij. Elektrike ni nikjer. Nekdanji heker in aktivist Piero Manzano začne raziskovati možne vzroke za katastrofo. Kot da ni dovolj, da mu oblasti ne verjamejo, kmalu postane celo glavni osumljenec. In ko se pod udarom znajdejo še Združene države Amerike, se Manzano poveže z mlado ameriško novinarko Lauren Shannon. Skupaj poskušata odkriti, kdo stoji za napadi. Elektrike navsezadnje ne potrebujemo samo za razsvetljavo – potrebujemo jo za preživetje.

Recenzija Bukla

Najprej ostane brez elektrike celotna severna Italija, hip zatem pa tudi večji del osrednje Evrope. Izpad elektrike v trenutku povzroči popoln kaos ne le na cestah, kjer se dogajajo številne prometne nesreče, ampak v vseh segmentih javnega in zasebnega življenja, povrhu pa pride v Franciji celo do blažje jedrske nesreče. Če se je še prvi dan ob izpadu elektrike zdelo, da takšna situacija ne more trajati dolgo, kasnejši dnevi življenja v popolni temi predstavljajo pravo apokalipso. Že kmalu po izpadu elektrike pa italijanskega računalniškega programerja Piera Manzana prešine spoznanje, da je v zaščitni računalniški sistem, ki nadzoruje dobavo elektrike po vsej Evropi, najverjetneje nekdo spretno vnesel kodo, ki je povzročila vsesplošni izpad elektrike. Preiskovalci in številni evropski funkcionarji mrzlično raziskujejo, kaj se dogaja, ob tem pa ne zaupajo nikomur, niti Manzanu, ki je v preteklosti vdrl že v številne sisteme. A to italijanskega računalniškega strokovnjaka ne odvrne, da ne bi brskal naprej. Ko se mu pri delu po spletu okoliščin pridruži še ameriška televizijska poročevalka Lauren Shannon, sta odločena, da bosta skupaj prišla do dna celotni situaciji … Izredno napeto branje, zastavljeno po vseh merilih dobre kriminalke, vabi k raziskovanju zamotane uganke – vse v želji po razsvetlitvi vseh vrst.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...