Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Morilski gen

William Landay
Morilski gen

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Hiša knjig, HKZ
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7106-14-5
Naslov izvirnika Defending Jacob
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Branka Šnek Oset

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12 cm
453 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
leposlovje > kriminalni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Barber je že dve desetletji pomočnik okrožnega tožilca. Uživa spoštovanje. V sodni dvorani je deležen občudovanja. Zasebno je srečen z ljubeznima svojega življenja: ženo Laurie in najstniškim sinom Jacobom. A mirno predmestje pretrese grozljiv zločin: v bujnem parku najdejo truplo mladega fanta. Vendar to še ni vse: za umor obtožijo Andyjevega sramežljivega, vase zaprtega, skrivnostnega Jacoba.

Andy verjame v sinovo nedolžnost. Kot bi verjel vsak starš. Toda pritisk je vse hujši. Dokazi so obremenjujoči. Poraja se dvom. V zakonu se začnejo pojavljati razpoke. Sosedje jih prezirajo. Sojenje za umor močno načne Andyjevo družino. To je najhujši preizkus za vsakega starša: Kako daleč si pripravljen iti, da bi zaščitil svojega otroka? Predanost je na preizkušnji. Kako dobro starš sploh pozna svojega otroka?

Za Andyja Barberja, človeka z jekleno voljo in temno skrivnostjo, je to preizkus občutka krivde in nedolžnosti v najglobljem smislu. Kako daleč si pripravljen iti?

Recenzija Bukla

Malo ameriško mesto, kjer se vsi poznajo med sabo, nekega dne doživi hud šok: nekdo je kruto umoril štirinajstletnega Bena Rifkina. Pomočnik okrožnega tožilca Andy Barber se loti raziskovanja umora, a njegova ekipa še po nekaj dneh mrzličnega raziskovanja povsem tava v temi. Potem pa Barber dobi namig, da bi bil storilec lahko njegov štirinajstletni sin Jacob. Ko kriminalisti čez čas najdejo na žrtvini jakni celo Jacobove prstne odtise, Barberja v službi odpustijo, češ da zaradi sinove morebitne vpletenosti v kruto dejanje ne more več sodelovati pri raziskovanju umora. Barber je povsem na tleh, poleg vsega pa ga med drugim razžira misel, ali v njegovega sina morda vendarle ni ujet tako imenovani 'morilski gen', ki se v Barberjevi družini prenaša iz roda v rod že vse od Andyjevega pradeda dalje … Napet psihološki triler navdušuje z dramatično zgodbo in posebno pripovedno zgradbo, ki omogoča večplastni vpogled v (notranji in zunanji) svet glavnih junakov.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 156

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...