Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Apostol

Roman o Pavlu
Hermann-Josef Zoche
Apostol

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-278-427-0
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Prevod Majda Strašek Januš
Urejanje Cvetka Rezar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
570 g
534 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V tem velikem zgodovinskem romanu spoznavamo apostola Pavla z nove plati: kot moža z vsemi njegovimi čustvi, v njegovi vztrajnosti in iznajdljivosti, v njegovem obupu, v njegovi neupogljivosti, širokosrčnosti in v njegovi sposobnosti biti prijatelj.

Hermann-Josef Zoche, ki je raziskoval in roman ustvarjal štirinajst let, približa bralcu presenetljivo osebnost tega apostola in misijonarja. Napeto Pavlovo življenjsko zgodbo nam pripoveduje kot nihče drug: ob tem se natančno drži svetopisemskih virov, z apostolovimi potovanji pa nam podrobno prebuja antični svet, poln čutnega življenja.

»Knjig o apostolu Pavlu res ne manjka, malo pa je takšnih, ki bi jih lahko prebral na dušek. Ta je takšna. Avtor romana ni le strokovnjak v teologiji in biblicistiki, ampak tudi izredno zanimiv pripovedovalec in motivator, ki nevede vodi bralca do ključnih vprašanj Pavlove teologije in mu pomaga razumeti njene izzive. Več let je posvetil raziskovanju bibličnih in zgodovinskih virov, na podlagi katerih je prepričljivo opisal okoliščine in ozadja Pavlove življenjske zgodbe in moč njegove besede, ki je pretresla antični svet in navdihuje tudi sodobnega človeka.«
- dr. Maksimilijan Matjaž

O avtorju

Pater ddr. Hermann-Josef Zoche (1958) je študiral filozofijo in teologijo, doktoriral iz katoliške teologije, nato je študiral ekonomske in socialne vede ter doktoriral iz filozofije. Vstopil je v red Bratov skupnega življenja (Brüdern von gemeinsamen Leben, avguštinski red), leta 1987 pa je bil posvečen v duhovnika. Pripravlja publikacije, seminarje in predavanja iz poslovne etike za vodilne osebe.

Recenzija Bukla

Obsežni roman iz leta 2016 o apostolu Pavlu, ki velja za najpomembnejšo osebnost apostolske dobe in za človeka, ki je v Evropo prinesel krščanstvo, je napisal pater in dvojni doktor znanosti Hermann-Josef Zoche (1958), avtor mnogih publikacij, seminarjev in predavanj. Pri Pavlovi literarizirani biografiji se je Zoche dosledno držal svetopisemskih virov, raziskovanju apostolovega življenja in pisanju romana pa posvetil kar štirinajst let. Rezultat je epsko izpisano delo, ki pred nami naslika barviti antični svet, Pavlovo življenje, njegova potovanja po Bližnjem vzhodu in v Evropo, njegova razgibana ujetništva, njegovo neuklonljivost in širokosrčnost, ponovno ujetništvo ter končno usmrtitev, iz katere se je rodila legenda, po kateri se je njegova odsekana glava skotalila na močvirno travo, se tam trikrat obrnila, na vsakem od teh treh mest pa naj bi pritekel potoček, tako da se ta kraj še vedno imenuje Tre Fontane.

Samo Rugelj, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...